Feluri principale

#retete burritos #burritos vegetarian #retete post #retete vegetariene #burritos

Burritos vegetarian, un deliciu in zilele de post

Burritos este un preparat traditional mexican. Acesta poate fi preparat cu carne de pui sau vita dar si cu banza sau doar legume. Astazi iti prezentam o reteta simpla de burittos vegetarian, numai bun pentu zilele de post.

Ingredinte burritos vegetarian

  • 8 tortillas din faina de grau
  • 255g fasole rosie la cutie
  • 140g porumb dulce la cutie
  • 1 ceapa mica
  • 1 morcov
  • 1 dovlecel mic
  • 1 ardei gras, de preferat rosu
  • 2 catei de usturoi
  • 2 lingurite ardei iute uscat
  • 1 lingurita chimion macinat
  • 1 lingurita oregano uscat
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • 2 linguri ulei de masline, extravirgin

Cum se prepara burritos vegetarian

Curata ceapa si morcovul si spala-le bine. Toaca ceapa marunt si da morcovul prin razatoare mica.

Pune o cratita la incins cu uleiul de masline si adauga legumele. Caleste-le impreuna timp de cinci minute, apoi adauga usturoiul pisat.

Inte timp spala dovlecelul si taie-l in cubulete de aproximativ un centimetru. Proceeaza la fel si cu ardeiul gras.

Adauga dovlecelul si ardeiul in cratita, impreuna cu ardeiul iute, oregano si chimionul. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Acopera cratita cu un capac si lasa legumele sa fiarba la foc mic timp de 5 minute.

Adauga apoi porumbul si fasolea si mi lasa sa fiarba 10 minute.

Intr-o tigaie pune putin ulei de masline si rumeneste foile de tortilla pe ambele parti pana se inmoaie

Umple foile cu mixul de legume.

Cum se serveste burritos vegetarian

Burritos vegetarian se serveste fierbinte alaturi de un sos de guacamole. Poti gasi reteta aici!

Sursa foto: oliveoilandlemons.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului