Feluri principale

# nachos cu conopida # preparate sanatoase #nachos #legume # retete dietetice

Bucura-te de legume cu stil: reteta delicioasa de nachos cu conopida

Nachos cu conopida sunt dovada perfecta ca legumele pot fi la fel de tentante ca orice alt preparat. Daca abia incepi o calatorie catre un stil de viata mai sanatos, aceasta reteta este exact ce ai nevoie pentru a descoperi cat de delicioase pot fi alegerile sanatoase. Cu fiecare imbucatura, vei realiza ca echilibrul dintre savoare si sanatate nu este doar un mit. Descopera o reteta care transforma mancatul sanatos intr-o adevarata placere!

Ingrediente necesare pentru nachos cu conopida

  • 300-400 g de florete de conopida, spalate, curatate si taiate in bucati mici de 2,5-5 cm
  • Spray cu ulei de masline sau 2 lingurite (10 ml) de ulei de masline sau cocos
  • 1 lingurita (3 g) de chimion
  • ¼ lingurita (1 g) de turmeric
  • 1 lingurita (3 g) de condimente Tajin sau condimente chili cu lime
  • 113-170 g de carne slaba tocata, curcan sau alternative vegetale, gatite
  • 45 g de branza rasa, poti alege dintre cheddar degresat, mozzarella sau amestec de branzeturi mexicane
  • 70 g de iaurt grecesc natural, neindulcit
  • 25 g de rosii tocate
  • ½ lime, taiata in doua felii egale, pentru decor
  • 1 lingura (3 g) de coriandru proaspat tocat (optional). Poti inlocui cu patrunjel
  • 15 g ceapa rosie feliata (optional)

Cum se prepara nachos cu conopida

Preincalzeste cuptorul la 200°C.

Tapeteaza o tava de copt cu hartie pergament si las-o deoparte.

Intr-un bol mare, adauga floretele de conopida. Pulverizeaza-le cu spray-ul de ulei sau adauga uleiul lichid si amesteca-le bine. Presara chimionul, turmericul si condimentele Tajin peste conopida si amesteca din nou pentru a asigura o acoperire uniforma.

Asaza conopida condimentata intr-un singur strat pe tava pregatita si coace timp de 30 de minute.

In timp ce conopida se coace, gateste carnea (sau inlocuitorul vegetal) intr-o tigaie antiaderenta pana devine aurie si bine gatita.

Dupa cele 30 de minute, scoate tava din cuptor si adauga uniform carnea si branza peste conopida. Introdu din nou tava in cuptor si mai gateste timp de 2-5 minute, pana cand branza se topeste si devine usor aurie. Pentru o textura crocanta, seteaza cuptorul pe functia de grill la temperatura joasa si lasa tava inca 2-3 minute.

Dupa ce scoti tava din cuptor, adauga topping-urile proaspete: iaurt grecesc, rosii tocate, ceapa rosie si coriandru (sau patrunjel, daca nu iti place coriandrul).

Serveste nachos cu felii de lime alaturi, pentru un plus de prospetime.

Sfaturi pentru un succes garantat cand prepari nachos cu conopida

  • Personalizeaza reteta. Poti ajusta condimentele in functie de preferintele tale – adauga boia afumata pentru o aroma mai intensa sau usturoi granulat pentru un gust mai bogat.
  • Opteaza pentru alternative. Daca nu esti fan al carnii, inlocuieste-o cu fasole neagra sau linte pentru o sursa vegetala de proteine.
  • Adauga textura. Presara chipsuri de kale crocante sau seminte de dovleac prajite pentru o textura interesanta.

Acesti nachos cu conopida sunt mai mult decat o gustare; sunt un exemplu de cum poti transforma ingrediente simple intr-o mancare pe care toata lumea o va adora. Perfecta pentru o seara cu prietenii sau ca rasfat rapid, aceasta reteta demonstreaza ca sanatatea nu inseamna sa renunti la savoare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare