Puiul in pesmet reprezinta un fel de mancare pe care il poti face atunci cand esti in pana de inspiratie. Foloseste un pesmet aromat si usturoi uscat pentru un preparat condimentat si gustos.
Ingrediente pentru bucati de pui in pesmet
- 6 bucati piept de pui dezosat, feliate
- 1 ou batut
- 1 cana lapte batut
- 1 1/2 lingurita usturoi uscat
- 1 cana faina
- 1 cana pesmet aromat
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita praf de copt
-
ulei.
Cum se prepara bucatile de pui in pesmet
Amesteca intr-un castron oul cu laptele batut si usturoiul. Pune compozitia intr-o punga de plastic, adauga feliile de carne de pui si sigileaza. Pune marinata aceasta la frigider pentru 4 ore.
Intr-un alt castron amesteca faina, pesmetul, sarea si praful de copt. Scoate puiul din punga, inlatura resturile de marinata si apoi pune carnea in compozitia de faina. Este bine sa folosesti tot o punga de plastic pe care sa o agiti, astfel incat carnea sa se imbrace cu faina.
Incinge uleiul intr-o tigaie si prajeste bucatile de pui pana cand acestea au o culoare aurie.
Cum se servesc bucatile de pui in pesmet
Se aseaza pe prosoape de hartie inainte de a fi servite, pentru a scapa de excesul de ulei.