Feluri principale

#bucatarie # retete jamie oliver #reteta paine #ragu # reteta ragu #reteta carnati

Bucatari celebri - Rasfata-te italieneste cu Ragu de carnati la cuptor a la Jamie Oliver!

Ai pofta de ceva bun, sofisticat si aromat, dar fara sa agiti prea mult oalele si ustensilele prin bucatarie si sa pierzi timp pretios gatind? Serialul Bucatari celebri, intiat de Acasa.ro, are reteta perfecta pentru tine, gatita in stilul rapid si inedit al extravagantului Jamie Oliver - Ragu de carnati la cuptor in paine proaspata. Este o un rasfat culinar italienesc grozav, care-ti va satisface, fara doar si poate, pretentiile culinarem dar si papilele gustative!


Ragu de carnati la cuptor cu paine italieneasca


 

Ingrediente:

  • 1 linguri ulei de masline
  • 115 g pancetta (cateva felii)
  • 1-2 kg de rosii medii
  • 5 foi de dafin proaspete
  • 2 foi de dafin uscate
  • 2 linguri de oregano proaspat tocat
  • 1 lingura de rozmarin proaspat
  • 500 g carnati
  • 5 catei de usturoi


Mod de preparare:

Incinge o tigaie si toarna in ea ulei de masline, apoi pune pancetta si las-o pana cand devine crocanta. Stinge focul si adauga toate ierburile aromatice, pentru a-si imprastia aromele.

Toarna pancetta si uleiul intr-o tava dreptunghiulara. Acopera tava cu rosii asezate cu partea dinspre codita in jos si bag-o la cuptorul incins, aproximativ 5-10 minute, pana cand coaja de pe rosii se poate indeparta usor. Scoate tava si incepe sa smulgi coaja rosiilor cu mana. Amesteca rosiile decojite cu ingredientele aromate de dedesubt, apoi adauga carnatii printre ele. Din loc in loc, adauga cate un catel de usturoi, in coaja, si stropeste totul cu putin ulei de masline. Asezoneaza cu sare si piper si baga iar tava la cuptor, la 180 grade Celsius, timp de o ora. Din cand in cand, intoarce carnatii si rosiile, pentru a le permite sa se rumeneasca pe toate partile.

Taie o bucata generoasa de paine italieneasca calda sau proaspata, rupe-o putin de la jumate, asaz-o pe mijlocul unei farfurii, iar in interiorul ei asaza doi carnati si toarna peste ei din sosul parfumat de rosii care s-a scurs in tava.

Cine este Jamie Oliver?

Jamie Oliver a aparut pentru prima oara la televiziune intr-un documentar despre River Cafe. A fost remarcat de o importanta companie de televiziune si invitat sa fie protagonistul primei serii din "Naked Chef" (Bucatarul dezbracat). Dupa succesul urias inregistrat de show, Jamie a devenit unul dintre cei mai cunoscuti bucatari din Anglia si cei mai indragiti din lume.




Foto: Zenskiportal.ba

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare