Bucatari celebri: Jamie Oliver te invata sa prepari sandviciul perfect din resturi de friptura de curcan

Feluri principale

# retete jamie oliver #jamie oliver #friptura de curcan #bucatari celebri #sandvici

Bucatari celebri: Jamie Oliver te invata sa prepari sandviciul perfect din resturi de friptura de curcan

Sandviciurile reprezinta ultima solutie la care apelezi atunci cand ti-e foame si nu ai ceva mai consistent de mancare in frigider. Insa aceste preparate la indemana oricui pot deveni o adevarata arta culinara si se pot transforma rapid in feluri principale savuroase, daca ai ingredientele adecvate si le combini corect. Acasa.ro continua seria bucatarilor celebri si il aduce din nou in prim-plan pe excentricul Jamie, care are talentul de a prepara delicii culinare extravagante din aproape... nimic.

Astazi, Jamie te invata sa prepari sandviciul perfect, transformand resturile din friptura de curcan sau de pasare in ingredientul cheie al preparatului!

Sandvici delicios din resturi de friptura

Ingrediente:

  • 190 g resturi din friptura (fasii)
  • 1 lime
  • 2 linguri de sos chili dulce
  • 2 baghete medii
  • 1 catel de usturoi
  • 1 buc. ghimbir (3 cm)
  • sare
  • 2 linguri de maioneza
  • 1 castravete mic
  • 1/2 legatura de coriandru
  • 1 morcov mic
  • 1 limgurita de sos de soia
  • 1 lingura de otet din vin alb
  • 1/4 varza
  • ulei de masline
  • 4 linguri
  • ulei de susan
  • pate de ficat

Mod de preparare:

Toarna putin ulei de masline intr-o tigaie pusa la incins. Arunca in ea bucatile de carne de curcan si lasa-le sa se incalzeasca aproximativ 2 minute. Toarna peste carne putin sos de chili si zeama de lime, da focul mai mic si lasa-le sa se prajeasca pana cand sunt usor crocante si caramelizate.

Baga baghetele la incalzit, in cuptor. Pune intr-un mojar usturoiul, ghimbirul, sarea si 2-3 linguri de ulei de masline. Zdrobeste bine condimentele, apoi adauga si maioneza si putin suc de la lime, iar la final, frunzele de coriandru tocate marunt.

Intr-un bol separat, rade morcovul, castravetele si varza, presara sare si adauga si putin coriandru tocat si ghimbir ras. Amesteca bine, pentru ca sarea sa patrunda in legume, apoi stoarce legumele deasupra chiuvetei pentru a scurge zeama din ele. Pune-le din nou in bol, adauga peste ele putin ulei de susan, sos de soia si otet si amesteca bine.

Taie baghetele in jumatati, unge fiecare jumatate cu pate de ficat, aranjeaza bucatile de carne de curcan, toarna peste ele dressingul cu maioneza, apoi amestecul de legume si putin coriandru si asaza jumatatile de baghete deasupra.

Cum se serveste:

Sandviciul din resturi de friptura de curcan se serveste alaturi de o salata verde sau de baby spinach.



Sursa foto: antenazadar.hr

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete