Ingrediente pentru tagliatellele cu sofran, fructe de mare si smantana:
- 1 varf de cutit de sofran
- 1 pahar de vin alb
- 50 ml ulei de masline
- 1 catel de usturoi tocat fin
- 500 g tagliatelle proaspete
- 700 g fructe de mare mixte
- 1/2 pahar cu smantana
- sare si piper negru macinat
- 1 legatura de patrunjel tocat
Cum se prepara tagliatellele cu sofran, fructe de mare si smantana:
Mai intai, inmoaie sofranul in vinul alb si amesteca-l bine pana cand se dizolva. Separat, intr-o tigaie mai mare, pune putin ulei de masline, usturoiul zdrobit si lasa-le pe foc aproximativ 3 minute pana cand usturoiul capata o nuanta aurie.
Adauga peste usturoi o parte din fructele de mare, lasa-le sa se caleasca aproximativ 2 minute, apoi toarna peste ele si amestecul de vin alb cu sofran. Lasa compozitia sa fiarba aproximativ 5 minute, scoate scoicile care nu se deschid si pune in tigaie si restul de fructe de mare. Taie patrunjelul marunt, presara-l peste compozitie si adauga si smantana. Lasa totul sa fiarba la foc mic, aproximativ 3-4 minute, si condimenteaza-le cu sare si piper.
Intre timp, pune la fiert apa intr-o oala de aproximativ doi litri, adauga in ea un varf de sare si cand incepe sa clocoteasca adauga in ea tagliatellele. Lasa-le sa fiarba aproximativ 7 minute, apoi scurge-le bine si amesteca-le cu fructele de mare.
Cum se servesc tagliatellele cu sofran, fructe de mare si smantana:
Tagliatellele cu sofran, fructe de mare si smantana se servesc calde, presarate cu patrunjel si cu putin ulei de masline.
Cine este Jamie Oliver?
Jamie Oliver s-a remarcat in prima editie a show-ului "Naked Chef". Dupa succesul urias inregistrat de show, Jamie a devenit unul dintre cei mai cunoscuti bucatari din Anglia si cei mai indragiti din lume. Jamie a scris mai multe carti: "The Naked Chef", "The Naked Chef Takes Off", "Happy Days" si "Jamie's Kitchen". A mai scris, de asemenea, "La masa cu Jamie" si "Cu Jamie prin Italia".
Sursa foto: doctorulzilei.ro