Feluri principale

#retete paste #retete fructe de mare # retete jamie oliver #retete tagliatelle

Bucatari celebri. Tagliatelle cu sofran si fructe de mare a la Jamie Oliver

Tagliatellele cu sofran si fructe de mare sunt o mancare perfecta pentru cina. Sunt satioase, hranitoare, se prepara foarte usor si sunt foarte adaptabile. Poti adauga in ele orice ingrediente care iti plac. Jamie Oliver te invata insa sa prepari unele dintre cele mai gustoase tagliatelle, care te vor incanta cu aromele lor imbietoare si cu aspectul spectaculos.

Ingrediente pentru tagliatellele cu sofran, fructe de mare si smantana:

  • 1 varf de cutit de sofran
  • 1 pahar de vin alb
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 catel de usturoi tocat fin
  • 500 g tagliatelle proaspete
  • 700 g fructe de mare mixte
  • 1/2 pahar cu smantana
  • sare si piper negru macinat
  • 1 legatura de patrunjel tocat

Cum se prepara tagliatellele cu sofran, fructe de mare si smantana:

Mai intai, inmoaie sofranul in vinul alb si amesteca-l bine pana cand se dizolva. Separat, intr-o tigaie mai mare, pune putin ulei de masline, usturoiul zdrobit si lasa-le pe foc aproximativ 3 minute pana cand usturoiul capata o nuanta aurie.

Adauga peste usturoi o parte din fructele de mare, lasa-le sa se caleasca aproximativ 2 minute, apoi toarna peste ele si amestecul de vin alb cu sofran. Lasa compozitia sa fiarba aproximativ 5 minute, scoate scoicile care nu se deschid si pune in tigaie si restul de fructe de mare. Taie patrunjelul marunt, presara-l peste compozitie si adauga si smantana. Lasa totul sa fiarba la foc mic, aproximativ 3-4 minute, si condimenteaza-le cu sare si piper.

Intre timp, pune la fiert apa intr-o oala de aproximativ doi litri, adauga in ea un varf de sare si cand incepe sa clocoteasca adauga in ea tagliatellele. Lasa-le sa fiarba aproximativ 7 minute, apoi scurge-le bine si amesteca-le cu fructele de mare.

Cum se servesc tagliatellele cu sofran, fructe de mare si smantana:

Tagliatellele cu sofran, fructe de mare si smantana se servesc calde, presarate cu patrunjel si cu putin ulei de masline.

Cine este Jamie Oliver?

Jamie Oliver s-a remarcat in prima editie a show-ului "Naked Chef". Dupa succesul urias inregistrat de show, Jamie a devenit unul dintre cei mai cunoscuti bucatari din Anglia si cei mai indragiti din lume. Jamie a scris mai multe carti: "The Naked Chef", "The Naked Chef Takes Off", "Happy Days" si "Jamie's Kitchen". A mai scris, de asemenea, "La masa cu Jamie" si "Cu Jamie prin Italia".

Sursa foto: doctorulzilei.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului