Frittata de vara a la Jamie
Ingrediente
- 6 oua mari
- 50 g pastai tinere de mazare
- o mana de boabe de mazare
- cateva fire de menta proaspata
- 1 lamaie
- 5 tije de sparanghel
- 20 g parmezan
- ulei de masline
- sare de mare
- piper macinat
- 10 g branza feta
Mod de preparare:
Bate ouale cu sare si piper intr-un vas mai mare. Separat, pregateste asa-numitul "pisto", versiunea proprie a lui Jamie a celebrului sos pesto: pune boabele si pastaile de mazare intr-un mojar, cu menta si putina sare, apoi zdrobeste-le bine. Adauga coaja rasa si sucul de la jumatate de lamaie, putin parmezan ras, doua linguri de ulei de masline si putin piper.
Pune o tigaie nonaderenta la incins, la foc mic, si adauga putin ulei de masline. Rupe tijele de sparanghel in jumatati si adauga-le la prajit, in jur de un minut. Intre timp, adauga jumatate din "pisto" in compozitia de ou si amesteca bine, apoi toarna totul in tigaie, peste sparanghel. Pune restul de pisto din loc in loc, deasupra omletei, cu lingura si amesteca usor. Adauga bucatile de feta pe deasupra si rade si putin parmezan. Muta frittata in cuptor, pentru 5 minute, pana cand se rumeneste pe deasupra.
Cum se serveste?
Frittata de vara se serveste alaturi de o salata delicioasa din rosii dulci, foarte coapte, cu rucola si parmezan.
Cine este Jamie Oliver?
Jamie Oliver s-a remarcat in prima editie a show-ului "Naked Chef". Dupa succesul urias inregistrat de show, Jamie a devenit unul dintre cei mai cunoscuti bucatari din Anglia si cei mai indragiti din lume. Jamie a scris mai multe carti: "The Naked Chef", "The Naked Chef Takes Off", "Happy Days" si "Jamie's Kitchen". A mai scris, de asemenea, "La masa cu Jamie" si "Cu Jamie prin Italia".
Sursa foto: Amazon.com