Feluri principale

#somon #ierburi aromatice #Gordon Ramsay #bucatari celebri #lamaie caramelizata # retete peste #retete somon

Bucatari celebri: Gordon Ramsay - Somon cu ierburi aromatice si lamaie caramelizata

Festinul culinar de sarbatori, bogat in preparate "grele" din punct de vedere caloric si nu numai, trebuie stins cu un regim light, perfect pentru detoxifierea si revitalizarea organismului la inceput de an. Serialul "Bucatari celebri", initiat de Acasa.ro, intra si el la dieta, dar are grija sa-ti ofere preparate delicioase, care sa-ti rasfete simturile si sa-ti satisfaca poftele, in ciuda continutului caloric scazut. Gordon Ramsay iti propune o reteta careia cu greu ii poti rezita: somon cu ierburi aromatice si lamaie caramelizata!

Somon cu ierburi aromatice si lamaie caramelizata

Ingrediente:

  • 1 somon (de aprox. 2 kg);
  • 3 lamai mici, feliate;
  • 100 ml ulei de masline;
  • 4-6 foi de dafin;
  • cateva crengute de rozmarin, cimbru, busuioc, salvie si patrunjel;
  • 2-3 tije de lemongrass, taiate bucati mari;
  • 1 capatana de usturoi, taiata in jumatate, pe orizontala;
  • 1 lingura boabe de piper, macinate sau intregi;
  • 5-6 bucati de anason stelat;
  • sare;
  • piper.

Mod de preparare:

Pregateste somonul. Taie-i coada si aripioarele. Cresteaza-i pielea din loc in loc, la distanta de 2-3 cm, pe ambele fete. Freaca pestele cu ulei de masline, sare si piper.

Taie o bucata generoasa de folie de aluminiu si asterne pe ea un pat din ierburi aromatice - rozmarin, cimbru, busuioc, salvie, lemongrass si patrunjel. Asaza pestele peste ierburi.

Intre timp, incinge putin ulei intr-o tigaie si caramelizeaza feliile de lamaie, timp de 2-3 minute, pana devin aurii. Freaca pestele cu usturoiul taiat, dafinul, feliile de lamaie si ierburile aromatice, atat pe deasupra, cat si in interior. Toarna putin ulei de masline peste el, presara boabele de piper, anasonul stelat si putina sare.

Inveleste bine pestele in foaia de aluminiu, pune-l intr-o tava si baga-l in cuptorul incins, aproximativ 30-35 de minute. Scoate pestele din cuptor, lasa-l sa se "odihneasca" 10 minute in folie, apoi desfa-l. Indeparteaza-i pielea cu un cutit si taie-l bucati.

Cum se serveste:

Somonul cu ierburi aromatice se serveste cu lamai caramelizate si tije de sparanghel gatite pe gratar sau la aburi.

Cine este Gordon Ramsay?

Gordon Ramsay este un bucatar britanic, de origine scotiana, devenit celebru nu doar pentru retetele sale spectaculoase, ci si pentru temperamentul sau coleric si implicarea in diverse proiecte umanitare si emisiuni de televiziune speciale: "Gordon's Great Escape", "The F Word Gordon Ramsay: Cookalong Live", "Ramsay's Kitchen Nightmares".



Sursa foto: vita.mn

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare