Ingrediente pentru bibanul de mare cu citrice
- 2 si 1/2 linguri ulei de masline
- sare kosher
- piper negru, proaspat macinat
- 1/2 lingurita paprika
- 500g file de biban de mare
- 1 grapefruit roz
- 1 portocala
- 3 linguri frunze de coriandru tocat marunt
- 1 lingura suc de lime
- 2 catei de usturoi tocati foarte marunt
- 1/3 ceapa alba tocata julienne
Cum se prepara bibanul de mare cu citrice
Preincalzeste cuptorul la 180oC si unge o tava cu putin ulei de masline.
Intr-un bol incapator adauga o jumatate de lingura de ulei si paprika. Asezoneaza pestele cu sare si piper si maseaza-l apoi cu uleiul si paprika pe toate partile. Adauga-l in tava si coace-l timp de 10-15 minute, pana cand este bine patruns.
Intre timp, curata portocala si grapefruitul. Cu ajutorul unui cutit taie apoi fructele in bucati. Indeparteaza samburii si adauga-le intr-un castron incapator. Adauga peste acestea coriandrul, sucul de lime, usturoiul, uleiul de masline si amesteca bine. Asezoneaza salata obtinuta cu sare si piper, dupa gust.
Cum se serveste bibanul de mare cu citrice
Adauga salata de citrice peste peste imediat ce este scos din cuptor. Serveste imediat, alaturi de u pahar de vin alb.
Sursa foto: cookinglight.com