Pentru o cina speciala, incearca o reteta dupa metoda japoneza de aripi de pui. Carnea se amesteca cu sos de unt si ou si se da la cuptor, pigmentata de un sos de soia si usturoi. Preparatul este gata intr-o ora.
Ingrediente pentru aripi de pui gatite dupa metoda japoneza
- 1.4 kg aripi de pui
- 1 cana faina
- 1 ou batut usor
- 1 cana unt
- 3 linguri sos de soia
- 1 cana zahar alb
- ½ lingurita pudra de usturoi
- 3 linguri apa
- ½ cana otet balsamic alb
-
1 lingurita sare
Cum se prepara aripile de pui gatite dupa metoda japoneza
Incalzeste cuptorul la 175 grade Celsius. Taie aripioarele in jumatate. Apoi da-le prin oul batut si prin faina.
Pune untul la topit intr-o tigaie, la foc mediu. Prajeste in el aripioarele de pui, pana cand isi schimba culoarea.
Fa sosul pentru friptura amestecand sosul de soia, apa, zaharul, otetul balsamic, pudra de usturoi si sarea. Apoi, toarna-l peste aripioare .
Da apoi aripioarele la cuptor pentru vreo jumatate de ceas.
Cum se servesc aripile de pui gatite dupa metoda japoneza
Se servesc imediat. Pot fi insotite de o garnitura de legume sau orez.