Feluri principale

#ardei umpluti #fructe de mare #ardei #retete fructe de mare #retete ardei umpluti

Ardei umpluti cu fructe de mare, un deliciu la sfarsit de saptamana

Te-ai saturat de clasicii ardei umpluti cu carne de porc si vrei sa prepari o varianta mai light, dar in acelasi timp gustoasa? Incearca o reteta simpla si rapida de ardei umpluti cu fructe de mare.

 

Ingrediente pentru ardeii umpluti cu fructe de mare

  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa alba, tocata marunt
  • 3 catei de usturoi, pisati
  • 500 grame creveti decorticati
  • 1 file de biban de mare taiat cubulete mici (se poate inlocui cu oice peste marin)
  • 11 grame carne de scoici (de preferat Saint Jacques)
  • 1 cana rosii tocate marunt
  • 1 limgura suc de lamaie
  • 2 cani orez fiert (alb, de preferat cu bobul lung)
  • 10 frunze de busuioc, tocate marunt
  • 230 grame parmezan ras
  • 4 ardei grasi, mari (de diferite culori), taiati in jumatati
  • 230 grame branza Cheddar
  • sare
  • piper

Cum se prepara ardeii umpluti cu fructe de mare

Preincalzeste cuptorul la 180oC.

Intr-o tigaie incapatoare pune uleiul de masline si lasa-l sa se incinga la foc mediu. Adauga apoi ceapa si ustoriul si caleste-le timp de doua minute, apoi adauga crevetii, pestele si scoicile si cateste totoul timp de 3-4 minute, amestecand continuu. Incorporeaza rosiile, sucul de lamaie, busuiocul si orezul si lasa totul pe foc pana cand obtii o compozitie fierbinte.

Indeparteaza tigaia de pe aragaz, adauga branza Cheddar, si cu ajutorul unei linguri umple ardeii.

Asaza ardeii intr-o tava unsa cu ulei si acoper-o cu folie de aluminiu si coace-i timp de 20 de minute. Inceparteaza apoi folia de aluminiu, adauga parmezanul deasupra ardeilor si mai lasa-i la cuptor 5 minue, sau pana cand parmezanul se topeste.

Cum se servesc ardeii umpluti cu fructe de mare

Ardeii umpluti cu fructe de mare se servesc imediat, alaturi de un pahar cu vin alb, demisec.

Sursa foto: saraskitchenchemistry.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare