Feluri principale

#ardei #carne #orez #sarmale #umplutura #ceapa #reteta #culinar

Ardei umpluti cu carne

Ardeii umpluti cu carne sunt o alternativa foarte gustoasa atunci cand ti-e pofta de o mancare cu o umplutura de carne tocata , insa nu ai destul timp pentru a face sarmalute. Carnea fiarta in ardei capata un un gust deosebit, fiind o idee foarte buna de fel principal pentru un pranz in familie sau cu prietenii.

Ingrediente pentru ardeii umpluti cu carne:
 

  • 10 ardei
     
  • 750 - 800 de grame de carne tocata, amestec de porc si vita
     
  • 2-3 cepe, taiata marunt
     
  • 3 linguri de orez , ales si spalat
     
  • 3 linguri de ulei (poate fi si de masline)
     
  • 2-3 linguri de bulion
     
  • 1-2 morcovi, dati pe razatoare
     
  • Un varf de lingura de piper
     
  • 2 oua
     
  • Sare dupa gust, pe care o poti inlocui cu Delikat sau vegeta
     
  • Optional poti taia in umplutura si verdeata.
     

Cum se prepara ardeii umpluti cu carne:
 

  • Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei, fara a o lasa insa sa se prajeasca prea tare. Dupa ce ai adaugat ceapa in ulei si a inceput sa sfaraie, pune peste ea un varf de sare si amesteca bine, iar dupa ce a inceput sa devina usor aurie, toarna deasupra cateva linguri de apa si las-o sa fiarba.
     
  • Adauga morcovul ras si lasa-l si pe el sa fiarba putin.
     
  • Adauga bulionul si orezul spalat, amesteca bine.
     
  • Daca ai vedeata, o poti toca marunt si adauga in compozitie. Pune apoi si piperul si sarea sau Delikat-ul. Daca pui Delikat sau vegeta, nu mai adauga sare si gusta tot timpul, astfel incat compozitia sa nu se sareze prea tare.
     
  • Adauga si 2 oua, pe care poti sa le adaugi ca atare, sau putin batute inainte. Ouale au rolul de a lega compozitia. Amesteca bine compozitia, astfel incat sa nu ramana ingrediente neamestecate.
     
  • Spala bine ardeii si curata-i, facandu-le un capac, in dreptul cozii. Scoate-le coada si curata-i de seminte si nervuri apoi spala-i bine si lasa-i cu gaura in jos pe un prosop, ca sa se usuce.
     
  • Umple-i apoi pe rand cu compozitia deja preparata si pune-le deasupra un capacel, fie din coada de ardei curatata de seminte, fie dintr-o felie de rosie.
     
  • Intr-o cratita larga si nu foarte adanca pune ardeii in picioare, pe randuri, cu capacele in sus. Pune-le doua cani de apa, pe la marginea cratitei, astfel incat apa sa nu intre in ardei.
     
  • Deasupra lor pune un sos de rosii, obtinut fie din bulion indoit cu apa, fie din taierea catorva rosii.
     
  • Pune-i la fiert cu un capac deasupra si lasa-i sa fiarba cateva ore, pana cand carnea este bine fiarta.
     

Cum se servesc ardeii umpluti cu carne:
 

  • Se servesc calzi, cu smantana pusa deasupra.
     
  • Pot fi insotiti si de mamaliguta calda si usturoi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete