Urmeaza sa ai invitati pe care vrei sa ii surprinzi cu un preparat simplu, dar totodata iesit din comun? Te invitam sa incerci o reteta surprinzatoare: anghinare cu umplutura de rosii uscate si branza feta.
Ingrediente pentru anghinare cu umplutura de rosii uscate si branza feta
- 350 g pesmet
- 100 g branza feta
- 50 g rosii uscate
- 40 g busuioc proaspat
- 2 catei usturoi, maruntiti
- sare
- piper
- 1 lingura ulei de masline
- 4 anghinare mari
Pentru sos
- 6 lingurite de ulei de masline
- 500 ml supa de pui
- 1 lingura de zeama de lamaie
- 3 catei usturoi
Cum se prepara anghinare cu umplutura de rosii uscate si branza feta
Pregateste umplutura amestecand pesmetul, branza feta, rosiile, busuiocul, 2 catei de usturoi, sarea, piperul si 1 lingura de ulei de masline intr-un vas.
Continua cu pregatirea anghinarelor. Indeparteaza partea superioara a plantei, despica frunzele si lasa la vedere miezul. Scobeste interiorul fiecarei bucati de anghinare si umple cu amestecul de mai sus.
Pregateste si un sos, intr-o oala, la foc mic, pana cand amestecul incepe sa fiarba. Pune fiecare anghinare in sosul obtinut, acopera oala si da la cuptor 50 minute. In ultimele 10 minute, lasa oala descoperita.
Cum se serveste anghinare cu umplutura de rosii uscate si branza feta
Serveste preparatul fierbinte, cu sos din belsug.
Sursa foto: reciperehab.com