Feluri principale

#panettone #italia #granita #tiramisu #deserturi #panna cotta #calatorie italia #gelato #pandoro #sfogliatelle

6 deserturi pe care nu ai voie sa le ratezi in Italia

Calatoria ta pe meleaguri italienesti se va transforma, vrei nu vrei, intr-o aventura culinara de neuitat, intrucat peninsula italica se lauda cu cele mai rafinate si savuroase preparate din lume. Daca felurile principale rustice au tendinta de a fi ceva mai "grele" din punct de vedere caloric - pizza, paste, lasagna - deserturile traditionale sunt usoare si racoritoare si se transforma adesea intr-un adevarat rasfat al simturilor! Stinge savuroasele paste milaneze sau celebra pizza cu un desert usor si racoritor, asa cum doar in Italia gasesti!


1. Tiramisu

Savureaza gustul autentic al celebrului Tiramisu in Italia, locul care, de mii de ani, respecta cu sfintenie reteta traditionala.

Preparat din piscoturi inmuiate in vin Marsala si cafea si innobilat cu branza mascarpone amestecata cu oua si zahar, Tiramisu este unul dintre cele mai cunoscute deserturi din lume, nu doar din Italia.


2. Panna cotta

Un alt desert traditional gustos si racoritor este Panna Cotta. Este un preparat facut din lapte, frisca si crema de vanilie, intarit cu gelatina si servit rece, cu multe fructe de padure sau caramel pe deasupra. Este unul dintre cele mai apreciate deserturi din Peninsula Italica.


3. Panettone

Panettone este echivalentul cozonacului de la noi si un desert traditional servit adesea in dimineata de Craciun.

Spre deosebire de cozonacul rustic romanesc, Panettone are o forma cilindrica si un gust usor exotic, de fructe. In compozitia acestuia exista un amestec divin intre aroma racoritoare a lamaii si dulceata fructelor confiate - portocale, stafide etc.


4. Gelato si Granita

Desi sunt diferite la gust si textura, Granita si Gelato sunt doua deserturi populare italienesti pe baza de inghetata.

Granita are o textura mai lichida, fiind compusa din bucati de gheata aromate cu fructe, pisate si servite in pahar, iar Gelato este o inghetata specific italieneasca, extrem de populara in regiunile Peninsulei.


5. Pandoro

Pandoro este un preparat asemanator cu Panettone si este servit tot in perioada Craciunului.

Spre deosebire de Panettone, Pandoro era, in trecut, imbracat intr-o crusta de inghetata de vanilie, care simboliza zapada, si era servit rece. Este un preperat cu origini nobile, fiind considerat desertul regalitatii.


6. Sfogliatelle

Celebrele Sfogliatelle sunt produse de patiserie in forma de conuri (cilindrice), umplute cu branza ricotta aromata cu portocale. Branza este garnisita adesea cu fulgi de migdale sau de bomboane.

Sursa foto: coolfanpages.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare