1. Bame delicioase la gratar
Sursa foto: bunsenburnerbakery.com
Ingrediente:
- bame,
- bete de frigarui din lemn sau din metal,
- jumatate de lamaie,
- sare si sosul tau preferat.
Mod de preparare:
In functie de marimea bamelor, le poti lasa intregi sau taia pe jumatate, fiind mai usor sa le pregatesti atunci cand bucatile sunt mai mici. Incepe prin a aseza bamele pe betele de frigarui.
Aprinde focul la gratar.
Asaza bamele pe gratar, gateste-le pe fiecare parte pentru aproximativ 3 minute.
Stoarce lamaia pe ele, presara sarea si, la final, serveste-le cu sosul pe care l-ai ales.
2. Sote de bame si porumb
Sursa foto: tasteofhome.com
Ingrediente:
- 8 cani de bame proaspete sau inghetate,
- 6 fasii de bacon,
- 2 cani de porumb proaspat,
- 4 linguri de condimente italiene.
Mod de preparare:
Taie bamele pe lungime.
Intr-o tigaie, gateste baconul pana cand acesta devine crocant.
Adauga porumbul, condimentele italiene si bamele si lasa-le pe foc pana cand bamele sunt fragede si porumbul usor rumenit.
3. Bame la cuptor
Sursa foto: tasteofhome.com
Ingrediente:
- bame taiate pe lungime,
- 3 linguri cu ulei de masline,
- jumatate de lingurita de sare,
- un sfert de lingurita de piper.
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul.
Condimenteaza bamele cu ulei, sare si piper.
Aranjeaza-le pe o hartie de copt si lasa-le la cuptor pentru 12-15 minute sau pana cand bamele devin usor rumenite.
4. Bame afumate
Sursa foto: tasteofhome.com
Ingrediente:
- bame proaspete si intregi,
- 3 linguri cu ulei de masline,
- 3 linguri cu suc de lamaie,
- 1 lingurita jumatate cu condimente de ardei afumat,
- un sfert de lingurita cu praf de usturoi,
- trei sferturi de lingurita cu sare,
- jumatate de lingurita cu piper.
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul.
Amesteca toate condimentele si adauga-le peste bame.
Aranjeaza bamele pe hartia de copt si introdu-o la cuptor.
Lasa tava la cuptor pentru aproximativ 30-35 de minute, pana cand bamele ajung sa fie fragede si putin rumenite.
5. Bame in stil armean cu caise confiate
Sursa foto: tasteofhome.com
Ingredientele:
- bame proaspete sau congelate,
- 2 cepe medii taiate,
- 1 lingura cu ulei de masline,
- 1 cana jumatate cu supa de legume sau de pui,
- un sfert de cana de pasta de tomate,
- jumatate de lingurita de sare,
- jumatate de lingurita de piper,
- 1 cana cu caise uscate,
- 1 lingura cu suc de lamaie.
Mod de preparare:
Caleste ceapa intr-o tigaie mare. Adauga supa, pasta de tomate, sarea si piperul si adu amestecul la punctul de fierbere.
Adauga bamele, caisele si sucul de lamaie.
Acopera tigaia si fierbe mancarea timp de 10-12 minute sau pana cand bamele devin fragede.