Feluri principale

# idei cina rapida #cina rapida #paste #cina

5 idei pentru o cina rapida si delicioasa

Cina este o masa foarte importanta, pentru ca are nu doar rolul de a-ti hrani organismul, ci poate fi vazuta si drept un ritual prin care sa petreci timp cu familia ori sa te rasfeti dupa o zi grea de munca. Doar ca este foarte dificil sa ai mereu dispozitia necesara de a pregati o masa de seara complexa si care sa necesite mult timp de preparare. Astfel, trebuie sa recurgi la solutii rapide si usor de pregatit. Totusi, trebuie sa stii ca exista si alte variante decat sa cumperi din magazin produse semi-preparate ori alimente pe care trebuie doar sa le incalzesti. Exista suficiente variante de cina gustoase, hranitoare si rapid de pregatit, iar tot ce trebuie sa faci este sa te informezi si aloci putin timp pregatirii unei cine care te va face sa te simti bine. Iata cinci dintre cele mai bune idei de cina rapida si delicioasa.

1. Spaghete cu ton

Pastele sunt printre preferatele romanilor, atunci cand vine vorba de cina. Fie ca sunt penne, fusilli sau spaghete, pastele ofera o varianta gustoasa si usor de preparat de masa, ceea ce le transforma intr-o solutie buna pentru cina.

Opteaza pentru paste de buna calitate, facute in Italia, cum sunt produsele La Molisana. Realizate cu apa de izvor, aceste paste sunt mai abrazive, retinand mult mai bine sosul in comparatie cu pastele obisnuite. In plus, un procent considerabil (14.5%) din compozitie este reprezentat de proteine, ideale pentru dezvoltarea sanatoasa a celor mici.

Asadar, pentru aceasta reteta, poti apela la paste La Molisana 100% italienesti, care te vor ajuta sa te rasfeti pe tine si pe cei dragi. Spaghetele cu ton nu necesita deloc mult timp si efort de preparare, iar tonul este o carne usoara, saraca in grasimi si numai buna de consumat in a doua parte a zilei.

Tot ce trebuie sa faci este sa fierbi cantitatea de spaghete pe care o consideri suficienta, in funcite de cati oameni vor manca alaturi de tine, iar odata ce spaghetele s-au inmuiat sa adaugi peste ele sos de rosii si tonul dintr-una sau mai multe conserve. O sa obtii un preparat foarte gustos si usor de consumat.

2. Orez cu legume si piept de pui la grill

Daca nu ai acces la un gratar pe lemne, grill-ul poate fi o alternativa excelenta in vederea prepararii unui piept de pui delicios, fara ca acesta sa fie prajit. Poti pune pe grill cateva bucati de piept, pe care sa le condimentezi dupa gust, iar ca garnitura poti apela la orez fiert si amestecat cu legume mexicane. Vei obtine o cina hranitoare, gustoasa si tot procesul de preparare va dura sub 30 de minute, daca orezul pe care il alegi are proprietatea de a fierbe rapid.

3. Salata bulgareasca

Rapid, sanatos si slab. Ce poate fi mai recomandat pentru cina decat o combinatie care sa iti ofere fix aceste caracteristici? Salata bulgareasca este varianta ideala, daca te afli la regim, dar vrei totusi sa ai o masa aromata si bogata in toti macronutrientii. Iti trebuie branza feta, masline, rosii, salata verde, ceapa rosie si putin ulei de masline, insa poti adauga si ou fiert. Rezultatul va fi un mix delicios si hranitor, prin care iti poti acoperi foamea fara sa ai dificultati cu digestia.

4. Ciuperci cu usturoi si mamaliga

Mirosul de usturoi calit va cuceri orice gurmand, iar daca mai adaugi peste el si cateva ciuperci, cu siguranta ca pofta va fi si mai mare. Amestecul de ciuperci cu usturoi calit este unul hranitor, bogat in fibre si in substante care te vor ajuta sa ai un sistem imunitar mai bun. Langa acest mix, poti adauga putina mamaliga, care se prepara rapid si usor, iar cina ta va fi una delicioasa si hranitoare.

5. Macrou la cuptor cu legume

Pestele este si o solutie foarte buna pentru orice masa de seara, intrucat este o carne usoara si slaba. Poti apela la macrou, pentru o cina deosebita, intrucat acesta este un peste slab, cu putine oase si care se gateste excelent la cuptor. Asaza langa el o portie de legume trase la tigaie, in putin unt, si te vei putea bucura de o masa pe cinste.

Cina este un moment important al zilei si este esential sa o servesti in conditii bune, pentru a adormi in liniste si fara probleme de digestie. Opteaza pentru retete simple, care sa te ajute sa te relaxezi si sa te hranesti bine si intr-o maniera sanatoasa.

Sursa foto: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare