Feluri principale

#retete simple #retete gustoase #retete rapide

4 retete rapide si gustoase pentru musafiri pretentiosi

Esti gazda unui eveniment important din viata ta si vrei ca toti musafirii sa se simta incredibil? Atunci este important sa planifici totul din timp: activitatile, decorul si curatenia in locuinta sau in spatiul unde se desfasoara intalnirea cu ceilalti si, mai ales, o masa copioasa care sa-i cucereasca chiar si pe cei mai pretentiosi musafiri!

 

Unele retele trebuie facute cu o zi inainte, pe cand altele pot fi gatite chiar si in ziua evenimentului, iata deci 4 retete rapide si gustoase pentru momente copioase si aromate!

Pui umplut la cuptor

 

Una dintre cele mai delicioase si rapide retete pe care le poti oferi musafirilor tai este puiul intreg, umplut la cuptor, cu garnitura de legume si sosuri delicioase! Pentru un gust perfect ai nevoie de:

●      Ingrediente

○      1 pui Fragedo intreg,

○      1 lamaie,

○      2 linguri de ulei,

○      condimente: sare, piper, rozmarin, boia, nucusoara,

○      500g ficatei de pui,

○      2 cepe,

○      4 oua,

○      usturoi,

○      legatura de patrunjel.

●      Mod de preparare

○      Puiul trebuie spalat si condimentat, apoi uns cu zeama de la lamaie. Lasa puiul deoparte si pregateste umplutura;

○      Toaca marunt ceapa si pune-o la calit, apoi adauga ficateii pana cand acestia sunt gata;

○      In paralel fierbe ouale, apoi adauga toata compozitia intr-un bol si amesteca;

○      Unple puiul cu umplutura obtinuta;

○      Asaza-l pe acesta intr-o tava adanca si toarna 2 cani de apa calda;

○      Da totul la cuptorul preincalzit la 200°C pentru o ora.

Piept de pui la tigaie cu spanac si sos de smantana

 

●      Ingrediente

○      4 bucati de piept de pui,

○      ulei,

○      2-3 catei de usturoi sau cateva fire de ceapa verde,

○      30g de unt,

○      200g frunze de spanac,

○      200-250ml de smantana,

○      50ml lapte rece,

○      30g parmezan ras.

 ●      Mod de preparare

○      Pregateste legumele pentru reteta: spala frunzele de spanac, taie marunt usturoiul sau ceapa, da parmezanul pe razatoare si taie bucatile de piept de pui in cubulete;

○      Rumeneste intr-o tigaie bucatile de pui la care adaugi putin ulei si o bucata de unt apoi muta-le intr-un bol;

○      Pune la calit usturoiul sau ceapa si untul, apoi toarna smantana peste. Amesteca pret de cateva minute;

○      Adauga in tigaie, peste usturoi si samantana, frunzele de spanac si acopera-le cu un capac;

○      Adauga laptele pentru cateva minute si amesteca intreaga compozitie, pune ulterior mixul in bol, alaturi de pui.

Ficatei de pui cu ciuperci

 

●      Ingrediente

○      500g ficatei,

○      50g unt sau 2-3 linguri de ulei,

○      ceapa si catei de usturoi,

○      300g ciuperci,

○      condimente: sare, piper, boia dulce, cimbru uscat.

●      Mod de preparare

○      Spala si toaca marunt ceapa si usturoiul, apoi proportioneaz ficateii;

○      Daca ciupercile sunt proaspete, atunci si acestea trebuie curatate si taiate;

○      Adauga intr-o tigaie ulei sau unt, ceapa si usturoi;

○      Dupa cateva minute adauga ficateii si condimenteaza intreaga compozitie cu sare, piper, cimbru si boia;

○      Dupa 5 minute adauga si ciupercile peste care este necesar sa pui cam 100ml apa;

○      Amestecand din cand in cand, lasa compozitia la preparat timp de 15-20 de minute, apoi presara patrunjel pe deasupra.

Clatite cu carne de pui si cascaval la cuptor

 

●      Ingrediente

○      600g de piept de pui,

○      6 oua,

○      700ml de lapte,

○      400g faina alba sau integrala,

○      100ml unt,

○      500g smantana,

○      4 ardei capia,

○      12 felii de cascaval,

○      condimente: sare, piper.

●      Mod de preparare

○      Intr-un bol adauga ouale, laptele, faina, untul deja topit si sarea. Compozitia trebuie amestecata bine pentru clatite;

○      Prepara clatitele intr-o tigaie antiaderenta;

○      Pune puiul intr-o tigaie incinsa si rumeneste foarte bine toate partile acestuia, pune-l apoi intr-un alt recipient;

○      Toaca legumele si puiul si adauga-le intr-un bol. Adauga smantana si amesteca;

○      Cu o lingura ia din compozitie si pune pe feliile de clatite, apoi impatureste-le;

○      Deasupra lor pune o felie de cascaval;

○      Da-le la cuptor timp de aproximativ 20 de minute si clatitele cu carne de pui si cascaval sunt gata.

Retetele cu carne de pui cuceresc intotdeauna chiar si cei mai pretentiosi musafiri: frageda, aromata si proaspata, carnea de pui este excelenta de adaugat in diverse delicii culinare. Cu siguranta ii vei impresiona pe toti! Incearca retetele oferite sau alege alte combinatii de ingrediente si, bineinteles, nu uita de garnitura si salata, dar si de desertul, cocktailurile, bauturile alcoolice si non-alcoolice pentru oaspetii tai!

 FOTO: pexels.com 

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului