1. Pui cu ardei gras si naut la coptor
Ingrediente:
- 450 grame de naut din conserva
- 450 grame de ardei grasi, dulci, mini
- 2 lingurite sos harissa
- 4 pulpe de pui intregi
- sare
- piper
- coriandru proaspat sau patrunjel tocat, pentru servire
Preparare:
Preincalzeste cuptorul incalzit la 180 de grade Celsius. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt adauga nautul, ardeiul, o lingura de ulei si asezoneaza cu sare si piper. Amesteca bine astfel incat uleiul sa se imprastie uniform pe toate legumele.
Apoi se freaca puiul cu harissa si o lingura de ulei si se adauga in tava, alaturi de naut si ardei. Introdu tava la cuptor si coace totul timp de aproximativ 25 de minute sau pana cand puiul devine aramiu la exterior si bine patruns in interior.
Cand este gata presara coriandru sau patrunjel pe deasupra si serveste totul imediat.
2. Somon BBQ cu varza de Bruxelles
Ingrediente:
- 2 lingurite de zahar brun
- 1 lingurita de usturoi pudra
- 1 lingurita de ceapa pudra
- 1 lingurita de paprika afumata
- 600 grame de varza de Bruxelles
- 1,5 kilograme file de somon
- cepsoara
Preparare:
Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius
Intr-un bol mic se adauga zaharul, ceapa pudra, usturoiul pudra, paprika, si 2 linguri de ulei de masline si se amesteca pana la omogenizare.
Se taie somonul in aproximativ 10 felii si se adauga sosul peste acesta.
Intre timp varza de Bruxelles se taie in jumatati si se asezoneaza cu sare, piper si o lingurita de ulei. Se amesteca bine si se da adauga intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor timp de 5 minute.
Apoi se scoate tava, se muta varza doar in jumatate din tava astfel incat in cealalta jumatate sa pui somonul. Asezoneaza somonul cu sare si da totul la cuptor timp de aproximativ 15 minute, pana cand somonul este bine patruns.
In momentul servirii se presara cepsoara pe deasupra.
3. Creveti si legume cu usturoi
Ingrediente:
- 5 lingurite ulei de masline
- 3 catei de usturoi, dat prin razatoarea mica
- 1 lingurita de fulgi de ardei iute
- 1/2 legatura de patrunjel proaspat, tocat marunt
- Sare kosher
- Piper
- 450 grame creveti decorticati
- 2 cepe taiate wedges
- 1 bucata de broccoli proaspat
Preparare:
Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Intr-un bol incapator se adauga 3 linguritede ulei de masline, usturoiul, fulgii de ardei si patrunjelul si se asezoneaza cu sare si piper. Se amesteca bine apoi se adauga crevetii si se lasa la marinat in sosul obtinut.
Intre timp, intr-o tava tapetata cu hartie de copt se adauga ceapa si broccolli taiat buchetele mici. Se asezoneaza cu uleiul ramas, sare si piper si se coc timp de 20 de minute.
Se scoate tava, se adauga crevetii si se amesteca usor. Se lasa totul la copt timp de inca 5 minute, sau pana cand crevetii devin rozalii.
4. Pui cu ardei in stil spaniol
Ingrediente:
- 1 kg de pui taiat bucatele
- 450 grame de ardei dulci
- sare
- piper
- 100g de maioneza usoara
- 1 catel de usturoi
- ½ lingurita de paprika
- Paine tip bagheta pentru servire
Preparare:
Se preincalzeste cuptorul la 75 grade Celsius.
Intr-un castron se adauga puiul, ardeii si se asezoneaza cu sare si piper. Se asaza apoi intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se adauga in cuptor timp de 35 de minute, sau pana cand puiul este bine patruns.
Intre timp se amesteca maioneza, usturoiul si paprika. Se asezoneaza cu sare si piper daca este necesar.
Cand puiul este gata se serveste alaturi de felii de bagheta si sos de maioneza.