Astazi iti recomandam 4 garnituri absolut delicioase pe care le poti imbina cu orice tip de friptura pe care o pregatesti.
1. Legume la cuptor asezonate cu un sos delicios
Pentru acest tip de garnitura, ai nevoie de legume proaspete, in primul rand. Se recomanda, in general, radacinoasele, precum morcovul, pastarnacul, radacina de patrunjel. Mai intai, spala bine legumele si descojeste-le. Apoi, taie-le pe fiecare dintre acestea in jumatate, iar fiecare jumatate taie-o, la randul ei, in doua sau in trei, in functie de marimea fiecareia. Se recomanda sa cumperi radacinoase mai mici, astfel incat sa nu fie nevoie sa le tai in prea multe bucati.
In al doilea rand, incalzeste cuptorul foarte bine la 200 de grade. Asaza legumele intr-o tava incapatoare si tapeteaz-o cu hartie de copt. Lasa-le in cuptor pana devin al dente. Pregateste intre timp un sos delicios dintr-o lingura de miere, ulei de masline, o lingura de mustar frantuzesc si o lingura de otet balsamic. Scoate legumele al dente din cuptor, unge-le cu acest amestec si lasa-le sa se coaca in totalitate. Vei obtine una dintre cele mai bune garnituri pentru friptura ta.
2. Piure de telina
Clasicul piure de cartofi poate fi cu usurinta inlocuit de catre piureul de telina. Pregatit corespunzator, poate fi cu adevarat delicios. Pentru acesta, ai nevoie de:
- 2-3 cartofi;
- 500 de grame de telina;
- 500 ml de lapte;
- sare, piper alb;
- unt.
Spala si taie in cuburi de aproximativ aceeasi marime telina si cartofii. Pune cuburile de legume la fiert in lapte si adauga o lingurita de sare. Ai grija ca laptele sa nu dea in foc – se recomanda sa folosesti o oala cu pereti inalti. Verifica atat cartofii, cat si telina, astfel incat ambele sa fie fierte corespunzator. Arunca lichidul ramas in exces, adauga untul dupa gust. Foloseste-te de un blender si mixeaza pana obtii o crema catifelata si aromata. Asezoneaza, dupa gust, cu sare si piper alb. Poti sa mananci aceasta garnitura alaturi de o friptura din piept de rata sau alaturi de o friptura de vita.
3. Cartofi dulci la cuptor
Inlocuieste clasicii cartofi, indiferent ca sunt prajiti, copti, fierti, gratinati sau sub forma de piure, cu cartofii dulci. Sunt extrem de versatili si se potrivesc foarte bine cu orice fel de carne (chiar si peste, in special somonul face o echipa grozava cu cartofii dulci).
Taie 2-3 cartofi dulci, de marime potrivita, in bastonase. Amesteca separat, intr-un bol, uleiul de masline cu sare, piper, cimbru si parmezan ras. Ulterior, toarna uniform acest amestec peste cartofi. Incalzeste cuptorul la 200 de grade si rastoarna cartofii intr-o tava tapetata. Lasa-i la copt in jur de 20 de minute si serveste-i cu pofta alaturi de orice tip de friptura pe care il preferi.
4. O salata proaspata si delicioasa
In general, fripturile se potrivesc perfect cu salatele si, din punct de vedere nutritional, asocierea dintre salata si carne este cea mai potrivita. Prepara o salata simpla din cateva cuburi de branza feta, un avocado bine copt si taiat, la randul lui, in bucati mai mici, un mix de salata verde, ruccola si alte ierburi proaspete si cateva rosii cherry aromate. Amesteca-le intr-un bol incapator si toarna peste ele un dressing pe care il poti alcatui dintr-o lingura de ulei de masline si cativa stropi de lamaie, dupa gust.
Inspira-te din aceste 4 idei de garnituri atunci cand vrei sa prepari o friptura si, cu siguranta, nu vei regreta, pentru ca toate se potrivesc, in general, oricarui tip de carne. Vei obtine, astfel, o masa gustoasa pe care o va aprecia pana si cel mai pretentios membru al familiei.
FOTO: pexels.com
Advertorial