Feluri principale

#retete usoare #retete legume #retete de post #retete #retete vegane

3 retete vegane pe care le vei adora chiar daca iti place carnea

Mancarea este gustoasa in orice forma apare. Modul in care este gatita si combinatiile de alimente produc placere. Asadar, chiar daca unii oameni adora carnea, se vor bucura de aceste trei variante de retete pentru aroma, gustul si ingredientele pe care le contin:

1. Legume sote cu ghimbir

Indiferent de combinatia de legume care iti este la indemana, le poti face sote alaturi de un pic de ghimbir pentru a le da un gust special. Nu trebuie sa pui mult pentru a nu domina combinatia de arome care sunt venite din legumele tale. Poti sa pui si alte condimente, precum un pic de sare, piper, boia sau orice iti face placere. De asemenea, un pat de tofu poate sa fie un mod de prezentare apetisant. Idei de legume amestecate pot sa fie: morcovi, ardei gras, brocoli si dovlecel. Insa orice ai acasa merge gatit in acest fel.

Ideea de reteta

Ingrediente:

  • ulei
  • ghimbir pisat
  • morcov
  • dovlecel
  • brocoli
  • amidon de porumb
  • sos de soia
  • ΒΌ dintr-o ceapa
  • apa
  • usturoi

Se gateste in aproximativ 25 de minute.

Se amesteca toate legumele cu amidonul din porumb si soia si apoi se pun in tigaia incinsa cu ulei si se amesteca pana sunt gata de mancat.

2. Reteta japoneza de pastai cu susan

Aceasta este o reteta usoara si delicata si merge mancata oricand cu placere. Este pe baza de pastai de fasole proaspete si susan si se gateste repede.

Ideea de reteta

Ingrediente:

  • ulei de floarea soarelui
  • ulei de susan
  • pastai de fasole proaspete
  • sos de soia
  • susan seminte

Timp de gatit: 20 de minute.

Se pun pastaile in tigaia incinsa cu uleiul de susan si cel de floarea soarelui si se gatesc timp de 10 minute. Apoi se iau de pe foc, se pune sosul de soia si se lasa cateva minute cu un capac. La final se servesc cu seminte de soia peste pastai.

3. Paste cu linte, kale si ceapa rosie

Acest tip de reteta este bogata in gust si aroma este imbietoare. Cu siguranta ca se adapteaza gustutilor diverse pentru ca este hranitoare si satura repede.

Ideea de reteta

Ingrediente:

  • linte
  • sare
  • kale
  • ceapa
  • ulei de masline
  • oregano
  • piper
  • sos vegetal
  • paste si optional drojdie
  • supa vegetala
  • cimbru

Se gateste in aproximativ 55 de minute cu tot cu pregatirea ingredientelor.

Se ia supa vegetala alaturi de linte, sare si se lasa cam 20 de minute la fiert pana se inmoaie la un nivel placut. Ceapa se pune separat in ulei la prajit pana cand devine facuta bine alaturi de piper, sare si cimbru. Pastele se fierb separat, iar apoi toate se amesteca impreuna pentru a forma o singura oala plina de ingrediente. Este o mancare peste care se pot adauga condimente si chiar drojdie comestibila speciala si nutritionala.

Mancarea este plina de bucurie atunci cand este servita si gatita cu placere, iar oamenii pot experimenta preparate din diverse bucatarii constant pentru a isi imbunatati masa zilnica.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului