1. Legume sote cu ghimbir
Indiferent de combinatia de legume care iti este la indemana, le poti face sote alaturi de un pic de ghimbir pentru a le da un gust special. Nu trebuie sa pui mult pentru a nu domina combinatia de arome care sunt venite din legumele tale. Poti sa pui si alte condimente, precum un pic de sare, piper, boia sau orice iti face placere. De asemenea, un pat de tofu poate sa fie un mod de prezentare apetisant. Idei de legume amestecate pot sa fie: morcovi, ardei gras, brocoli si dovlecel. Insa orice ai acasa merge gatit in acest fel.
Ideea de reteta
Ingrediente:
- ulei
- ghimbir pisat
- morcov
- dovlecel
- brocoli
- amidon de porumb
- sos de soia
- ΒΌ dintr-o ceapa
- apa
- usturoi
Se gateste in aproximativ 25 de minute.
Se amesteca toate legumele cu amidonul din porumb si soia si apoi se pun in tigaia incinsa cu ulei si se amesteca pana sunt gata de mancat.
2. Reteta japoneza de pastai cu susan
Aceasta este o reteta usoara si delicata si merge mancata oricand cu placere. Este pe baza de pastai de fasole proaspete si susan si se gateste repede.
Ideea de reteta
Ingrediente:
- ulei de floarea soarelui
- ulei de susan
- pastai de fasole proaspete
- sos de soia
- susan seminte
Timp de gatit: 20 de minute.
Se pun pastaile in tigaia incinsa cu uleiul de susan si cel de floarea soarelui si se gatesc timp de 10 minute. Apoi se iau de pe foc, se pune sosul de soia si se lasa cateva minute cu un capac. La final se servesc cu seminte de soia peste pastai.
3. Paste cu linte, kale si ceapa rosie
Acest tip de reteta este bogata in gust si aroma este imbietoare. Cu siguranta ca se adapteaza gustutilor diverse pentru ca este hranitoare si satura repede.
Ideea de reteta
Ingrediente:
- linte
- sare
- kale
- ceapa
- ulei de masline
- oregano
- piper
- sos vegetal
- paste si optional drojdie
- supa vegetala
- cimbru
Se gateste in aproximativ 55 de minute cu tot cu pregatirea ingredientelor.
Se ia supa vegetala alaturi de linte, sare si se lasa cam 20 de minute la fiert pana se inmoaie la un nivel placut. Ceapa se pune separat in ulei la prajit pana cand devine facuta bine alaturi de piper, sare si cimbru. Pastele se fierb separat, iar apoi toate se amesteca impreuna pentru a forma o singura oala plina de ingrediente. Este o mancare peste care se pot adauga condimente si chiar drojdie comestibila speciala si nutritionala.
Mancarea este plina de bucurie atunci cand este servita si gatita cu placere, iar oamenii pot experimenta preparate din diverse bucatarii constant pentru a isi imbunatati masa zilnica.