Friptura cu fasole verde, fenicul si farro
Ingrediente:
- ½ cupe de farro care se gateste repede
- Muschi de vita
- 200 grame de fasole verde curatata de capete
- 200 grame de boabe de fasole
- 2 linguri de ulei de masline
- Sare
- O lingurita de fenicul
- Ardei iute rosu fulgi
- 2 lingurite de otet de vin alb
- 1 lingurita de miere
- ¼ cupa de fistic pisat
Preparare:
La foc mediu se prepara farro conform instructiunilor si se lasa la racit.
Se face friptura asezonata cu sare si piper. Se intarce si pe partea celalata cam aproximativ 6-8 minute sau dupa preferinte.
In alt bol se pun boabele de fasole si fasolea verde cu ¼ lingurita sare. Se prajesc putin si apoi se pun in bolul cu farro.
Apoi se amesteca mierea cu sarea, cu fisticul, cu fenicul, cu ulei de masline si apoi se pune peste farro si fasole si se serveste cu friptura.
Pui prajit cu broccoli prajit cu lamaie
Ingrediente:
- 700 grame de broccoli taiat in buchetele
- 2 capatani de usturoi taiat marunt
- 3 linguri de ulei de masline
- Sare si piper
- 200 de grame de piept de pui fara pielita si os
- 1 cupa de faina
- 1 lamaie taiata
- 2 lingurite de suc de lamaie
Preparare:
Cuptorul incalzit la 200 de grade Celsius
Se coace broccoli cu usturoi, cu un pic de ulei de masline si cu sare si piper pentru 10 minute
Pieptul de pui se asezoneaza cu sare si pier si apoi se pune in faina si se prajeste pe fiecare parte cateva minute pana cand devine auriu.
Se pune la nivel mediu tigaia cu carne si se adauga uleiul ramas, lamaile, 1/3 cupa de apa pana este gata. Se serveste cu broccoli.
Somon cu crutoane se naut si vinete
Ingrediente:
- 4 linguri de ulei de masline
- 1 ceapa mica tocata marunt
- 2 capatani de usturoi tocate marunt
- Sare
- 1 cupa de faina de naut
- 3 linguri de suc de lamaie
- 2 vinete medii
- 4 bucati de somon fara pielita
- ¼ cupa iaurt gras
- 1 cupa de frunze de menta
- 2 lingurite de ceapa verde
Preparare:
Se prajeste ulei cu sare, ceapa, usturoi 5 minute. Apoi se pune apa 1 cupa si se amesteca mult pana cand adaugand faina de naut devine fara cocoloase.
Se transfera in procesatorul de mancare si se amesteca cu sucul de lamaie si cu ulei pana devine fin aluatul. Apoi se pune in tava si se pune hartie deasupra si se raceste 1 ora.
Vinetele cu sare si ulei se prajesc alaturi de somon cu sare si piper.
Sos: iaurt amestecat cu suc de lamaie, usturoi, sare.