1. Salata de pui cu feta
Ingrediente: (1 portie)
- 1 ceasca de piept de pui fiert, taiat fasii
- 1 ceasca rosii cherry, injumatatite
- 1/2 ceasca de ceapa rosie, tocata marunt
- 3/4 ceasca de castravete, tocat marunt
- 1/2 ceasca ardei galben, tocat marunt
- 4 lingurite suc de lamaie
- 4 lingurite ulei de masline
- 1/2 lingurita de amestec de condimente grecesti
- 1/2 lingurita sare
- 1/8 lingurita piper negru macinat
- 70 g branza feta, faramitata
Mod de preparare:
Intr-un bol, amesteca primele cinci ingrediente. Separat, intr-un vas mic, prepara dressingul, amestecand sucul de lamaie, uleiul, condimentele, sarea si piperul, apoi toarna-l peste legume si pui. Presara branza feta pe deasupra, inainte de a servi salata.
2. Frittata
Ingrediente (4 portii):
- 6 oua
- 50 g ceapa tocata
- 60 g ardei gras rosu tocat marunt
- 35 g ciuperci proaspete tocate
- 1 lingura ulei de masline
- 170 g carne de crab
- 25 g branza elvetiana rasa
Mod de preparare:
Bate ouale intr-un bol mai mare. Pune o tigaie mai intinsa pe foc, la incins, toarna uleiul si soteaza ceapa, ardeiul si ciupercile, pana se inmoaie. Da focul maimic si adauga apoi carnea de crab. Amesteca putin, iar dupa un minut, adauga ouale. Acopera si lasa frittata sa se faca aproximativ 5-7 minute, la foc mic. Cu un minut inainte de a stinge focul, presara branza pe deasupra
Daca aveai impresia ca preparatele light, de dieta, sunt fade si complicate sau ca iti mananca foarte mult timp, nu ai incercat inca retetele portivite! Indiferent ca esti la serviciu sau acasa, ai ocazia sa-ti prepari cateva mancaruri simple, rapide si cu un gust desavarsit, care nu depasesc mai mult de 300 de calorii per portie!
3. Sandvici cu peste
Ingrediente: (4 portii)
- 45 g firimituri de paine uscata
- 1/2 lingurita pudra de usturoi
- 1/2 lingurita piper cayenne
- 1/2 lingurita de patrunjel uscat
- 4 fileuri de cod (180 g fiecare)
- 4 chifle din cereale integrale
- 65 g iaurt integral
- 100 g maioneza light
- 2 lingurite suc de lamaie
- 2 lingurite de castraveti murati, tocati marunt
- 4 frunze de salata verde
- 4 felii de rosii
- 4 felii de ceapa dulce
Mod de preparare:
Freaca fileurile cu amestec de firimituri de paine, usturoi, piper si patrunjel. Pune-le pe gratar, cateva minute, pe fiecare parte, apoi incalzeste si chiflele taiate jumatati. Intr-un bol mic, amesteca iaurtul, maioneza, sucul de lamaie, castravetii, ceapa si unge cu acest dressing 4 jumatati de chifle. Adauga codul, frunzele de salata, rosiile si ceapa.
Sursa foto: iInsideshopper.com