Feluri principale

# retete hranitoare #retete simple #retete gustoase # retete toamna

3 retete pe care vei dori sa le prepari toata toamna

Toamna aduce pe langa aromele specifice si dorinta de a petrece mai mult timp in bucatarie, gatind pentru intreaga familie. Incearca in acest sezon, cateva preparate deosebite.

Pui cu portocala, ghimbir si garnitura de fenicul si radicchio

Ingrediente

  • 2 bucati de fenicul
  • 1 lingura ulei de masline
  • Sare, piper
  • 1 portocala
  • 2 linguri de miere
  • 2 linguri ghimbir proaspat ras
  • 2 lingurite seminte de fenicul pisate
  • 1 pui (aproximativ 2 kilograme)
  • 450 de grame mix de ciuperci taiate in bucati mari
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1 bucata radicchio
  • Patrunjel verde pentru decor

Cum se prepara

Incalzeste cuptorul la 170 de grade Celsius. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, amesteca feniculul taiat bucati cu ulei si ½ lingurita sare si ½ lingurita piper. Lasa feniculul la una dintre marginile tavii. Intr-un bol rade coaja de portocala, apoi stoarce peste coaja si 3 linguri de suc, pune si mierea lasand-o sa se dizolve complet, apoi pune ghimbirul si semintele de fenicul.

Creste temperatura cuptorului la 240 de grade Celsius si pune in tava si amestecul de ciuperci si fenicul. Unge puiul cu restul de suc. Mai lasa puiul in cuptor aproximativ 30 de minute, pana cand este gata in interior si rumenit.

Scoate puiul din tava si lasa-l cel putin 10 minute inainte sa il servesti. Amesteca mixul de ciuperci si feniculul cu otet balsamic, sare, piper si pune totul peste radicchio. Serveste cu puiul decorat cu patrunjel verde tocat.

Cartofi dulci, umpluti

Ingrediente

  • 4 cartofi dulci de marime medie
  • 1 conserva de fasole neagra
  • 30 grame branza feta
  • 50 grame ardei rosu
  • 3 linguri ulei de masline
  • 3 linguri patrunjel verde tocat
  • Sare

Cum se prepara

Cu ajutorul unui cutit mic, inteapa cartofii apoi asaza-i intr-un vas si pune-i in cuptorul cu microunde pentru 10-12 minute sau pana cand sunt suficient de moi.

Amesteca fasoalea neagra, branza feta faramitata, ardeiul rosu, ulei de masline, patrunjelul tocat si sarea. Taie cartoful in lungime, de la un capat la altul, in partea de sus. Cu o furculita, paseaza usor miezul cartofului pentru a face loc si umple fiecare cartof cu amestecul de fasole neagra. Pune cartofii umpluti la cuptor, la 200 de grade Celsius, pentru 10 minute.

Pui cu ghimbir si spanac

Ingrediente

  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura ghimbir proaspat ras
  • 1 piept de pui
  • 2 linguri pasta miso
  • 300 grame baby spanac
  • 3 cani de orez brun

Cum se prepara

Pune la fiert orezul brun conform instructiunilor de pe pachet.

Taie marunt cei doi catei de usturoi. Curata si toaca o lingura de ghimbir proaspat. Taie in bucatele pieptul de pui, dezosat si curatat de piele.

Intr-o tigaie, pune la incins 2 linguri de ulei, adauga usturoiul si ghimbirul si lasa-le la foc mediu pentru 3 minute, amestecand din cand in cand. Apoi, pune bucatile de pui, sare si piper si lasa totul pe foc pentru 4 minute.

Intr-un bol, amesteca 2 linguri de pasta miso si 2 inguri de apa, apoi toarna amestecul in tigaie.

Pune in tigaie si spanacul, acopera cu un capac si lasa totul pe foc aproximativ 3 minute, amestecand din cand in cand. Serveste puiul cu spanac impreuna cu orezul brun.

Sursa foto: goodhousekeeping.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului