Frigarui de porc cu iz tropical
Carnea de porc se poate transforma rapid in frigarui. Important este sa alegi bucata care trebuie, sa o marinezi cu simt de raspundere si sa o asortezi cu legumele sau fructele potrivite atunci cand construiesti delicioasele frigarui. Iesi din tipare si pregateste o reteta de frigarui dulci-sarate de porc cu ananas. Vei fi impresionata de gustul savuros al acestora. Aprovizioneaza-te din timp de la raionul de carne de porc de la Mega Image, de exemplu, cu o bucata de muschi filet, chiar cotlet de porc. Apoi curata carnea de orice grasime, tai-o cuburi si pregateste frigaruile intercaland cuburile de carne cu bucati de ananas si ardei gras. Unge-le cu un sos de miere, sos de soia si putina lamaie, apoi arunca-le pe gratar pana cand carnea este gatita si usor caramelizata.
Frigarui de creveti cu aroma de vara
De obicei, pepenele galben se consuma rece, proaspat, ca gustare, in salate sau ca desert. Dar nu si de data asta! Iata o reteta de minifrigarui care vor surprinde orice musafir, iar pepenele galben cald va ramane la fel de zemos. Da un plus de savoare cu putin chorizo si menta, iar savorile vor deveni extrem de echilibrate. Pentru aceste frigarui ai nevoie de vreo opt creveti imperiali, o jumatate de pepene galben, opt felii de chorizo si cateva frunze de menta proaspata. Arunca crevetii curatati bine intr-un sos realizat dintr-un catel mic de usturoi, zeama de lamaie, ulei de masline, piper si sare si uita de ei vreme de vreo 30 de minute. Apoi pregateste frigaruile, alternand crevetii cu bile de pepene si feliute de chorizo. Gateste-le patru minute pe gratar, intorcandu-le la jumatatea timpului. Presara deasupra menta tocata fin si savureaza-le fierbinti!
Frigarui de tofu si piersici cu gust proaspat
Aceste frigarui sunt foarte rapid de preparat si foarte placute la gust, mai ales daca esti adeptul dulciurilor sarate. Nu ai nevoie de timp pentru marinare, sunt niste frigarui pe care le poti pregati doar in zece minute. Pentru aceasta reteta ai nevoie de tofu cu busuioc, dar daca nu reusesti sa il gasesti in comert, il poti prepara chiar tu, realizand un sos din busuioc pasat cu 1 lingura de ulei de masline cu care vei unge pe toate partile cuburi de tofu natur (cel nesarat). Pe langa acest delicios tofu, mai ai nevoie de piersici si frunze proaspete de busuioc. Tofu are o textura fragila, asadar, este recomandat sa faci frigarui scurte, pentru a nu risca sa transformi cuburile in piure. Piersicile taie-le in sferturi, fara a indeparta coaja. Pregateste frigaruile intercaland tofu si felii de piersica. De preferat, gateste frigaruile pe o placa de fonta, nu direct pe gratar. Rumeneste-le bine pe toate partile, iar cand sunt gata, stropeste frigaruile cu sirop de agave sau miere si consuma-le fierbinti.
Acestea sunt doar trei retete, dar, fara indoiala, cu putina imaginatie vei putea in curand sa-ti adaugi propria ta tusa de creativitate atunci cand vei pregati meniul de gratar. Important este sa fie gustoase si sa aduca zambete de fericire pe fetele tuturor!
Sursa foto: Shutterstock.com
Advertorial