Feluri principale

#gratar #retete #retete gratar

3 retete deosebite pentru pregatit la gratar

Ai pofta de un gratar cu prietenii? Atunci de ce sa nu schimbi putin meniul si sa faci frigarui? Sunt niste preparate cu retete usoare, originale, distractive si, mai ales, usor de facut. De porc, peste, legume, ba chiar de fructe… Indiferent daca esti vegetarian sau nu, se gaseste ceva pentru fiecare. Nu doar ca sunt rapid de gatit, dar sunt si economice, astfel incat organizarea unei astfel de intalniri cu prietenii in jurul gratarului nu te va costa enorm. Incearca cele trei retete speciale si pregateste-te sa faci furori printre prietenii tai.

Frigarui de porc cu iz tropical

Carnea de porc se poate transforma rapid in frigarui. Important este sa alegi bucata care trebuie, sa o marinezi cu simt de raspundere si sa o asortezi cu legumele sau fructele potrivite atunci cand construiesti delicioasele frigarui. Iesi din tipare si pregateste o reteta de frigarui dulci-sarate de porc cu ananas. Vei fi impresionata de gustul savuros al acestora. Aprovizioneaza-te din timp de la raionul de carne de porc de la Mega Image, de exemplu, cu o bucata de muschi filet, chiar cotlet de porc. Apoi curata carnea de orice grasime, tai-o cuburi si pregateste frigaruile intercaland cuburile de carne cu bucati de ananas si ardei gras. Unge-le cu un sos de miere, sos de soia si putina lamaie, apoi arunca-le pe gratar pana cand carnea este gatita si usor caramelizata.

Frigarui de creveti cu aroma de vara

De obicei, pepenele galben se consuma rece, proaspat, ca gustare, in salate sau ca desert. Dar nu si de data asta! Iata o reteta de minifrigarui care vor surprinde orice musafir, iar pepenele galben cald va ramane la fel de zemos. Da un plus de savoare cu putin chorizo si menta, iar savorile vor deveni extrem de echilibrate. Pentru aceste frigarui ai nevoie de vreo opt creveti imperiali, o jumatate de pepene galben, opt felii de chorizo si cateva frunze de menta proaspata. Arunca crevetii curatati bine intr-un sos realizat dintr-un catel mic de usturoi, zeama de lamaie, ulei de masline, piper si sare si uita de ei vreme de vreo 30 de minute. Apoi pregateste frigaruile, alternand crevetii cu bile de pepene si feliute de chorizo. Gateste-le patru minute pe gratar, intorcandu-le la jumatatea timpului. Presara deasupra menta tocata fin si savureaza-le fierbinti!

Frigarui de tofu si piersici cu gust proaspat

Aceste frigarui sunt foarte rapid de preparat si foarte placute la gust, mai ales daca esti adeptul dulciurilor sarate. Nu ai nevoie de timp pentru marinare, sunt niste frigarui pe care le poti pregati doar in zece minute. Pentru aceasta reteta ai nevoie de tofu cu busuioc, dar daca nu reusesti sa il gasesti in comert, il poti prepara chiar tu, realizand un sos din busuioc pasat cu 1 lingura de ulei de masline cu care vei unge pe toate partile cuburi de tofu natur (cel nesarat). Pe langa acest delicios tofu, mai ai nevoie de piersici si frunze proaspete de busuioc. Tofu are o textura fragila, asadar, este recomandat sa faci frigarui scurte, pentru a nu risca sa transformi cuburile in piure. Piersicile taie-le in sferturi, fara a indeparta coaja. Pregateste frigaruile intercaland tofu si felii de piersica. De preferat, gateste frigaruile pe o placa de fonta, nu direct pe gratar. Rumeneste-le bine pe toate partile, iar cand sunt gata, stropeste frigaruile cu sirop de agave sau miere si consuma-le fierbinti.

Acestea sunt doar trei retete, dar, fara indoiala, cu putina imaginatie vei putea in curand sa-ti adaugi propria ta tusa de creativitate atunci cand vei pregati meniul de gratar. Important este sa fie gustoase si sa aduca zambete de fericire pe fetele tuturor!

Sursa foto: Shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare