Somon cu cartofi crocanti si broccoli
Sursa foto: womansday.com
Ingrediente
- 1 broccoli
- 500 grame de cartofi
- 1 ceapa rosie
- Sare, piper
- 700-800 grame somon file
- 50 grame maioneza
- 1 lingura suc de lamaie
- ½ catel de usturoi
Cum se prepara
Incalzeste cuptorul la 230 de grade Celsius. Intr-o tava pe care ai asezat hartie de copt, amesteca broccoli rupt buchetele mici, cartofii si ceapa, presara sare si piper. Pune tava in cuptor pentru 15 minute.
Condimenteaza somonul cu sare si piper, pune-l peste legume. Mai lasa totul la cuptor pana cand legumele sunt gata si devin aurii si moi, iar somonul capata o culoare opaca, aproximativ 8-10 minute.
Intre timp, intr-un bol amesteca maioneza, sucul de lamaie si usturoiul pisat. Serveste pestele cu legume, impreuna cu sosul de maioneza.
Somon la “gratar” cu varza de Bruxelles
Sursa foto: goodhousekeeping.com
Ingrediente
- 2 linguri de zahar brun
- 1 lingurita de praf de usturoi
- 1 lingurita praf de ceapa
- 1 lingurita paprika afumata
- 500 grame varza de Bruxelles
- 1 bucata de somon (1-1,5 kilograme)
- Chives
Cum se prepara
Incalzeste cuptorul la 230 de grade Celsius. Pune intr-o tava hartie de copt. Intr-un bol amesteca 2 linguri de zahar brun, praful de usturoi si cel de ceapa, paprika afumata si 2 linguri de ulei de masline.
Curata si taie in sferturi verzele de Bruxelles, apoi pune-le in tava si presara peste acestea ulei de masline, sare si piper. Lasa-le sa se rumeasca pentru 5 minute.
Apoi, taie bucata de somon in 10 fileuri mici. Asaza fileurile de somon cu pielea in jos intr-o alta tava cu hartie de copt. Unge bucatile de peste cu amestecul de condimente facut si la final mai presara putina sare. Pune peste somon si varza de Bruxelles rumenita si pune totul la cuptor, pana cand varza este moale, iar somonul este facut, aproximativ 15 minute.
Serveste somonul cu varza de Bruxelles, peste care ai presarat chives tocat.
Somon cu ghimbir
Sursa foto: goodhousekeeping.com
Ingrediente
- 200 de grame de orez integral
- 3 linguri sos de soia
- 2 linguri ghimbir proaspat ras
- 2 linguri de miere
- 4 fileuri de somon fara piele
- 2 linguri de apa
- Ulei de masline
- 1 catel de usturoi
- 1 lingurita piper rosu rasnit
- 500 de grame de broccoli
- Sare
Cum se prepara
Incalzeste cuptorul la 230 de grade Celsius. Pune la facut orezul, conform instructiunilor de pe ambalaj.
Intr-o tava ceramica, amesteca sosul de soia, ghimbirul si mierea. Adauga bucatile de somon si acopera-le cat mai bine cu sosul de ghimbir si miere. Pune 2 linguri de apa in tava, pe langa bucatile de somon si pune tava la cuptor pentru 15 minute, pana cand somonul capata o culoare opaca.
Dupa ce somonul a stat la cuptor 10 minute, intr-o tigaie pune la incins ulei de masline. Adauga peste ulei, usturoiul si piperul rosu si lasa-le 10 secunde pentru a-si lasa aromele, apoi pune in tigaie buchetelele de broccoli si sare. Lasa-le pe foc pentru 1 minut, apoi adauga 1/3 cana de apa. Mai lasa tigaia pe foc pentru 3 minute sau pana cand apa se evapora complet.
Serveste bucatile de somon cu broccoli si orez integral. Poti turna peste somon si sosul pe care l-a lasat in tava.