1. Creveti picanti
Ingrediente:
- 450 g creveti, semipreparati, congelati;
- 3 linguri unt;
- 1/2 lingurita mix de ierburi aromatice;
- o lingura patrunjel proaspat tocat;
- o lingurita usturoi;
- o lingurita de sos picant (la alegere);
- o lingura de suc de lamaie proaspat;
Mod de preparare:
Pune crevetii congelati intr-o tigaie incinsa cu putin ulei de masline. Adauga untul, sosul picant, ierburile aromatice, lamaia si patrunjelul. Lasa ingredientele sa se intrepatrunda, cateva minute, apoi stinge focul si serveste crevetii cu patrunjel proaspat tocat.
Sursa foto: Tastykitchen.com
2. Pilaf cu creveti
Ingrediente:
- 1 1/2 linguri ulei de masline;
- 1 1/2 cesti de ardei gras verde tocat;
- o ceasca de ceapa tocata;
- o lingura de usturoi maruntit;
- doua lingurite mix de ierburi aromatice;
- 450 g creveti;
- 1/2 ceasca vin alb sec;
- 250 ml supa de legume;
- 1 1/2 ceasca orez alb prefiert;
- doua linguri cimbru;
- 400 g rosii in bulion condimentate cu chili
Mod de preparare:
Incinge uleiul intr-o tigaie. Adauga ardeiul si ceapa la calit, timp de 2 minute, apoi condimenteaza-le cu usturoi si ierburi aromatice. Dupa inca un minut, adauga crevetii, vinul si supa de legume. Cand ingredientele ajung la punctul de fierbere, adauga orezul, acopera tigaia si inchide focul. Lasa orezul sa absoarba lichidele cam 5 minute. Pune iarasi tigaia pe foc, adauga cimbrul si rosiile si lasa-le sa se caleasca inca 3 minute. Serveste pilaful cu cimbru sau patrunjel proaspat tocat.
Sursa foto: Vivrelasweetlife.files.wordpress.com
3. Creveti Pad Thay
Ingrediente:
- 240 g spaghete;
- 1/4 ceasca sos teriyaki;
- doua linguri apa fierbinte;
- 3 linguri unt de arahide;
- 1/4 lingurita sos picant (chili);
- doua lingurite ulei de susan negru;
- o lingurita usturoi pisat;
- 450 g creveti decorticati;
- 4 cesti pastai "tinere" de mazare;
- 1/3 ceasca coriandru proaspat tocat;
- 1/3 ceasca alune prajite;
- 5 felii de lime;
Mod de preparare:
Fierbe pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Amesteca sosul teriyaki, apa fierbinte, untul de arahide si sosul picant intr-un bol.
Incinge uleiul de susan intr-o tigaie si adauga usturoiul. Lasa-l un minut, apoi adauga crevetii si soteaza-i cam 2-3 minute. Adauga amestecul de sosuri, iar dupa 2 minute, pastele si mazarea. Dupa 3-4 minute, stinge focul si serveste crevetii cu alune si felii de lime pe deasupra.
Sursa foto: Sheknows.com
Sursa foto: Primechoicemeats.com