Feluri principale

#ulei de susan #creveti #creveti picanti #retete rapide creveti #pilaf cu creveti #creveti Pad Thay

3 retete cu creveti pentru cina, gata in maximum 10 minute

Fructele de mare se preteaza cel mai bine meselor de seara, intrucat au putine calorii, se digera usor si se prepara foarte repede. Daca vrei sa ai o cina gata in 10 minute pentru toata familia, noi iti sugeram trei retete cu creveti de care te vei indragosti la prima degustare!

1. Creveti picanti

Ingrediente:

  • 450 g creveti, semipreparati, congelati;
  • 3 linguri unt;
  • 1/2 lingurita mix de ierburi aromatice;
  • o lingura patrunjel proaspat tocat;
  • o lingurita usturoi;
  • o lingurita de sos picant (la alegere);
  • o lingura de suc de lamaie proaspat;

Mod de preparare:

Pune crevetii congelati intr-o tigaie incinsa cu putin ulei de masline. Adauga untul, sosul picant, ierburile aromatice, lamaia si patrunjelul. Lasa ingredientele sa se intrepatrunda, cateva minute, apoi stinge focul si serveste crevetii cu patrunjel proaspat tocat.

Sursa foto: Tastykitchen.com

2. Pilaf cu creveti

Ingrediente:
 

  • 1 1/2 linguri ulei de masline;
  • 1 1/2 cesti de ardei gras verde tocat;
  • o ceasca de ceapa tocata;
  • o lingura de usturoi maruntit;
  • doua lingurite mix de ierburi aromatice;
  • 450 g creveti;
  • 1/2 ceasca vin alb sec;
  • 250 ml supa de legume;
  • 1 1/2 ceasca orez alb prefiert;
  • doua linguri cimbru;
  • 400 g rosii in bulion condimentate cu chili


Mod de preparare:

Incinge uleiul intr-o tigaie. Adauga ardeiul si ceapa la calit, timp de 2 minute, apoi condimenteaza-le cu usturoi si ierburi aromatice. Dupa inca un minut, adauga crevetii, vinul si supa de legume. Cand ingredientele ajung la punctul de fierbere, adauga orezul, acopera tigaia si inchide focul. Lasa orezul sa absoarba lichidele cam 5 minute. Pune iarasi tigaia pe foc, adauga cimbrul si rosiile si lasa-le sa se caleasca inca 3 minute. Serveste pilaful cu cimbru sau patrunjel proaspat tocat.

Sursa foto: Vivrelasweetlife.files.wordpress.com


3. Creveti Pad Thay

Ingrediente:

  •  240 g spaghete;
  •  1/4 ceasca sos teriyaki;
  •  doua linguri apa fierbinte;
  •  3 linguri unt de arahide;
  •  1/4 lingurita sos picant (chili);
  •  doua lingurite ulei de susan negru;
  •  o lingurita usturoi pisat;
  •  450 g creveti decorticati;
  •  4 cesti pastai "tinere" de mazare;
  •  1/3 ceasca coriandru proaspat tocat;
  •  1/3 ceasca alune prajite;
  •  5 felii de lime;
  •  

Mod de preparare:

Fierbe pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Amesteca sosul teriyaki, apa fierbinte, untul de arahide si sosul picant intr-un bol.

Incinge uleiul de susan intr-o tigaie si adauga usturoiul. Lasa-l un minut, apoi adauga crevetii si soteaza-i cam 2-3 minute. Adauga amestecul de sosuri, iar dupa 2 minute, pastele si mazarea. Dupa 3-4 minute, stinge focul si serveste crevetii cu alune si felii de lime pe deasupra.


Sursa foto: Sheknows.com

Sursa foto: Primechoicemeats.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare