Feluri principale

#gatire cartofi dulci #cartofi dlci

3 moduri sanatoase si rapide de a gati cartofii dulci

Nu ai idee cum sa prepari cartofii dulci? Exista o sumedenie de retete cu aceasta leguma, pe care le poti pregati foarte rapid si sunt si foarte gustoase.


Cartofii dulci reprezinta o sursa excelenta de vitamina A, beta-caroten, potasiu, luteina, calciu si vitamina C. Iata cum ii poti gati:

La cuptor - spala-i sub jetul de apa rece, inteapa-i cu o furculita, apoi asaza-i intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Lasa-i la cuptor pentru 40-45 de minute. Cand sunt gata savureaza-i cu suc de lamaie si patrunjel proaspat.

Piure - datorita culorii cartofilor dulci si aromei lor deosebite pireul va fi garnitura ta preferat. Se pregatesc la fel ca si pentru un piure obisnuit, dar in loc de lapte se pune unt. Mai adaugi si supa de legume si putin scortisoara.  Daca vrei sa obtii un gust mai dulce poti pune si 2 linguri de sirop de artar. Consuma-i cu o friptura de pui sau curcan la gratar, ori cu tofu si naut.

La gratar - taie cartofii in bucati mari si pune-i intr-un bol. Asezoneaza-i cu sare, piper si putin ghimbir, apoi pune-i pe gratar. Lasa-i trei minute pe fiecare parte, apoi inca 20 de minute pana cand se patrund usor si ii poti lua cu furculita.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete