Feluri principale

#paella #peste #fructe de mare # retete peste #file de somon #retete fructede mare

2 retete delicioase cu fructe de mare si peste

O dieta bazata pe retete delicioase cu fructe de mare si peste, in stil mediteranean, este considerata de specialisti cea mai buna strategie nutritionala a omului modern. Daca vrei sa iti transformi obiceiurile alimentare in bine si iti plac alimentele de provenienta acvatica, inspira-te din urmatoarele retete care au la baza exoticele si hranitoarele fructe de mare si pestele.


1. Paella cu fructe de mare

Ingrediente

  • 2 pulpe de pui superioare
  • 80 gr carnati de porc condimentati
  • 200 gr de orez cu bob scurt
  • 1/2 l supa de pui cu sofran
  • 1 ceapa mica, taiata
  • 1 frunza dafin
  • 2 catei usturoi zdrobiti
  • 1 lingurita paprika
  • 1/4 lingurita piper cayenne
  • 1/2 sos rosii de casa
  • 8 creveti mari intregi
  • 8 scoici curatate si spalate bine
  • 150 gr calamar curatat si feliat
  • o mana de patrunjel proaspat
  • o mana de mazare proaspata
  • felii de lamaie


Mod de preparare

Asezoneaza puiul si prajeste-l in ulei, intr-o tigaie mare. Scoarte carnea si caleste ceapa, dafinul si piperul rosu, sotand usor pana cand ceapa devine aurie. Adauga usturoiul, paprika, piperul si sosul de rosii, apoi lasa-le la inabusit.

Adauga orezul si amesteca bine, apoi toarna supa, puiul si carnaciorii, amesteca si lasa compozitia sa dea in clocot, fara capac, timp de 10 minute. Adauga apoi mazarea, scoicile si putina supa. Prajeste separat crevetii si calamarul, apoi adauga fructele de mare in orez. La final, adauga patrunjelul si decoreaza cu feliile de lamaie.


2. File de somon cu cuscus

Ingrediente

  • 2 fileuri de somon
  • 125 g cuscus
  • ierburi proaspete (coriandru, menta, patrunjel, marar)
  • 1 dovlecel taiat marunt
  • 1 lingurita sare
  • ulei de masline
  • 1/2 lingurita chimion
  • zeama de lamaie
  • o mana de seminte de pin coapte


Mod de preparare

Clateste bine cuscusul, pune-l intr-un bol cu sare si un strop de ulei de masline, apoi toarna apa clocotita peste (150 ml) si lasa-l la inmuiat. Incalzeste cuptorul si pune pe foc o tigaie unsa cu ulei de masline, apoi prajeste dovlecelul 1-2 minute si pune-l deoparte. Asezoneaza somonul cu putin ulei de masline si sare, apoi prajeste-l in tigaie pe ambele parti. Cand se inchide la culoare, stropeste-l cu zeama de lamaie si baga-l la cuptor circa 5 minute. Consistenta lui elastica te anunta cand este bine copt.

Adauga ierburile proaspete cuscusului moale si cativa stropi de ulei de masline, putina zeama de lamaie si chimionul. Presara semintele de pin si serveste somonul cu cuscusul, dovleceii si o felie de lamaie proaspata.

Sursa foto: realbuzz.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului