Machiaj & Cosmetica

#ten #ingrijire piele #unt de shea #tratament piele #beneficii unt de shea

Untul de shea, un produs complet de ingrijire a pielii. 6 probleme pe care le face sa dispara rapid

Renunta sa mai cheltuiesti bani inutil pe numeroasele produse de ingrijire a pielii, tratamentele contra acneei, bataturilor sau a altor afectiuni ale pielii. Considerat un elixir al frumusetii, untul de shea este unul dintre putinele produse naturiste care asigura o ingrijire completa a pielii, ajutandu-te astfel sa economisesti bani, dar sa te bucuri totodata de o piele sanatoasa si stralucitoare in orice anotimp.

1. Trateaza pielea uscata

Extras din nucile arborelui de Shea, care creste in regiunile Africii, untul de Shea este un remediu naturist minune pentru frumusetea si ingrijirea pielii. Este unul dintre cele mai bune si rapide tratamente cosmetice pentru pielea uscata, datorita acizilor grasi esentiali si a substantelor care echilibreaza ph-ul pielii.

2. Hidrateaza pielea

In ciuda texturii grase, untul de shea este considerat unul dintre cele mai puternice produse hidratante pentru piele si este recomandat in special in anotimpul cald, cand riscul de deshidratare este mai mare.

3. Trateaza acneea

Untul de shea este un remediu eficient impotriva acneei, datorita proprietatilor antibacteriene, care lupta cu infectiile ce duc la brazdarea pielii cu condiloame. In plus, acizii grasi si nutrientii din unt hidrateaza si regenereaza pielea tenului si ii asigura un echilibru, impiedicand astfel recurenta cosurilor.

4. Protejeaza pielea de radiatiile solare

Untul de shea este unul dintre putinele produse naturiste din lume care are putere de protectie solara si care poate fi folosit ca inlocuitor al lotiunilor cu factor de protectie, in timpul expunerii limitate la soare. In cazul unei expuneri indelungate sau la temperaturi foarte crescute, untul trebuie completat cu o lotiune naturala, conceputa din mai multe tipuri de uleiuri esentiale cu efect protector impotriva razelor UV.

5. Indeparteaza cicatricele

Datorita proprietatilor antibacteriene si regenerante, untul de shea s-a dovedit a fi si un tratament eficient impotriva arsurilor sau leziunilor pielii, avand meritul de a le vindeca uniform, fara riscul aparitiei cicatricelor inestetice.

6. Previne imbatranirea prematura a pielii

Nutrientii din untul de shea regenereaza constant celulele pielii, stimuleaza productia de colagen, iar antioxidantii se "asigura" ca pielea ramane mereu tanara si frumoasa, in ciuda trecerii anilor. Este unul dintre cele mai bune tratamente antiaging, avand meritul de a amana sau combate aparitia vergeturior, ridurilor si a altor semne de imbatranire a pielii.

Sursa foto: actievandedag.nl

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare