Machiaj & Cosmetica

#produse hidratare # hidratare piele #ingrijire piele #piele

Tu cum ai grija de pielea ta? 5 greseli comune in folosirea produselor pentru hidratare

Alegerea unui creme potrivite pentru pielea ta nu este singurul aspect care trebuie sa te preocupe: modul si momentul in care o aplici conteaza la fel de mult pentru o hidratare corecta si completa. O piele catifelata, stralucitoare si sanatoasa are nevoie de ingrijire zilnica si de putina atentie la cateva greseli pe care majoritatea femeilor sunt tentate sa le faca. Citeste mai jos cum poti evita aceste cinci erori cu ajutorul unor sfaturi simple si la indemana.

Greseala nr. 1: Prioritizarea fetei

Poate fi de inteles faptul ca majoritatea femeilor se concentreaza pe hidratarea fetei, a gatului si a decolteului - zone mai expuse sau mai sensibile din punct de vedere estetic. Grija pentru o piele sanatoasa trebuie sa ramana aceeasi insa si pentru restul corpului.

Pentru o piele frumoasa, alege cu grija sapunul si gelul de dus pe care le folosesti pentru corp: daca sunt prea agresive, acestea pot usca pielea si crea o senzatie de mancarime.

Greseala nr. 2: Hidratarea dupa uscarea completa a pielii

Pastrarea apei la nivelul celulelor este mult mai usoara atunci cand pielea este umeda. Primele minute dupa iesirea din dus, indiferent daca acesta are loc dimineata sau seara, reprezinta momentele ideale pentru aplicarea cremelor si a lotiunilor de hidratare. Atentie! Evita uscarea agresiva si nu frecati cu prosopul pielea umeda. Aceasta se usuca prin tamponare cu delicatete.

Un truc folosit inca din Antichitate de femeile marocane consta in adaugarea uleiului de Argan in produsele pentru piele si par. Acest produs are rezultate benefice asupra corpului tau, stimuland regenerarea celulelor.

Greseala nr. 3: Folosirea produselor gresite

Nimanui nu-i place senzatia crema prea uleioasa. Desi se spune ca produsele mai grase, precum unguentele, sunt unele dintre cele mai eficiente pentru hidratarea si protejarea pielii, exista si o veste buna: sub forma de spray, aceste produse ofera toate beneficiile unui unguent traditional, dar se simt mult mai placut.

Daca alegi sa folosesti acest tip de spray, iti recomandam sa cauti produse fara parfumuri sau coloranti pentru ca astfel scade riscul de a contine ingrediente care sa irite sau afecteze in mod negativ pielea.

Greseala nr. 4: Uitam sa ne hidratam mainile si buzele

Pe parcursul zilei, in functie de sezon, mainile sunt constant expuse la soare, aer conditionat, caldura caloriferelor si, mereu, la diferiti compusi chimici intalniti in sapunul pe care il gasesti in toaleta de la munca, din magazine, din restaurantele in care mergi. Poarta in geanta o crema micuta pentru maini si aplic-o pe pielea umeda mereu cand ti se pare ca sapunul iti usuca pielea.

Buzele sunt si ele expuse zilnic la factori externi ce le pot usca. in functie de anotimp, soarele si la vantul le pot deshidrata fara putina grija din partea ta. Poarta in geanta un balsam de buze care contine vitamina A.

Greseala nr. 5: Hidratarea doar pe parcursul anotimpurilor reci sau uscate

Hidratarea nu este o activitate sezoniera si, asemeni protectiei solare, ar trebui sa ne preocupe pe tot parcursul anului. Soarele determina pierderea unui procent important din cantitatea de apa din corp, iar acest lucru se poate reflecta si in aspectul si sanatatea pielii.

Pe langa folosirea corecta a cremelor si a lotiunilor de corp, trebuie sa avem in vedere şi hidratarea interna. O piele frumoasa are nevoie de o cantitate mai mult decat suficienta de lichid. Ai grija sa bei aproximativ 8 pahare pe zi si tine mereu la indemana o sticla de apa.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare