Machiaj & Cosmetica

#machiaj #intinerire #machiaj si cosmetica #trucuri machiaj #intinerirea pielii

Trucuri pentru un machiaj care te intinereste

Ai observat ca tenul tau a suferit unele schimbari, au aparut primele riduri sau pielea nu mai are aceeasi elasticitate? Toate aceste semne te-au facut sa te panichezi si sa-ti doresti neaparat o operatie estetica care sa estompeze orice urma de imbatranire? Ei, bine nu mai este cazul. Make-up artistii au o solutie si pentru asta. Iata cateva trucuri care te ajuta sa-ti reimprospatezi aspectul si sa acoperi toate ridurile care iti dau batai de cap.


Alege un fond de ten cremos si o pudra transparenta

Pentru a pregati pielea pentru procesul de machiere, tenul are nevoie de o curatare in profunzime si de aplicarea unei baze de machiaj. Deoarece pielea matura este mai uscata, ea trebuie hidratata intens si de aceea, specialistii recomanda un fond de ten cremos care trebuie intins uniform.

VIDEO EXPLICATIV Realizarea machiajului leopard

Pasul urmator vizeaza cearcanele. Pentru a acoperi perfect micile riduri din zona ochilor, ai nevoie de un anticearcan lichid intr-o nuanta de galben pal sau roz. Baza machiajului este completata de aplicarea unei pudre transparente pentru a preveni luciul pielii.


Fardul de obraz sub forma de spuma

Fardul de obraz iti va aduce un plus de culoare si iti va inviora machiajul. Make-up artistii recomanda pentru tenul uscat, matur, un fard de obraz sub forma de spuma, intr-o nuanta deschisa si naturala. Acesta trebuie aplicat cantitati mici si prin miscari circulare dinspre pometi spre tample.


Renunta la rujurile mate

Specialistii recomanda pentru femeile mature rujurile cu textura cremoasa, care hidrateaza si maresc. Ei atrag atentia ca rujurile mate, in culori puternice, nu sunt recomandate pentru tenul matur, deoarece subtiaza buzele si nu fac altceva decat sa scoata in evidenta cele mai mici defecte.


Foloseste farduri deschise

Pentru a oferi mai multa luminozitate tenului, foloseste farduri in nuante deschise si lucioase.O mare atentie trebuie acordata si sprancenelor: daca sunt prea subtiri si au o nuanta foarte inchisa, acestea imbatranesc chipul.

Make-up artistii spun in zona ochilor trebuie evitate dermatografele si tusurile negre pentru ca inaspresc privirea si accentueaza ridurile. Acestia recomanda inlocuirea negrului cu nuante de argintiu, kaki, albastru inchis sau maro deschis.

Sursafoto: euforia.tv

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului