Machiaj & Cosmetica

#concurs #dana sota #tips #trucuri #ingrijire #vopsite #sprancene

Trucuri pentru sprancene frumoase

Forma sprancenelor poate schimba total  fizionomia unei femei. Sprancenele care au fost pensate corect si potrivit fetei pot lumina orice chip. Sigur ca nu este usor sa obtii forma perfecta, mai ales daca nu ai experienta in domeniu, insa exista cosmeticiene care sa te initieze in taina pensatului. Dupa ce ai trecut de acest nivel, le poti intretine forma, singura cu ustensilele tale.

Asadar,  inainte de toate, este indicat sa iti faci o programare la cosmetica (daca iti este teama sa te lasi pe mana unei persoane necunoscute, roaga-le pe prietenele tale sa iti faca niste recomandari). Cosmeticiana va stii cu exactitate sa dea sprancenelor tale forma care sa te avantajeze.

Dupa ce ai trecut prin mainile unei profesioniste carete-a corect, nu mai trebuie decat sa iti achizitionezi o penseta si sa te ocupi personal de ingrijirea formei acestora.

"Trebuie sa aveti in vedere ca, in timp, sprancenele nu mai cresc la fel si daca le subtiati prea tare exista riscul sa ramaneti cu aceasta forma toata viata", mentioneaza in cartea sa " Frumusetea se invata ".

Pasi ce trebuie urmati inainte de pensat

Daca ai pielea foarte la durere, exista cateva lucruri pe care le poti face pentru a scapa de acest aspect neplacut:

  • In primul rand este indicat sa te pensezi imediat dupa baie/dus. Atunci pielea este curata si moale, porii sunt deschisi, iar smulgerea firelor va fi mai putin neplacuta.
  • Curata bine pielea din jurul ochilor cu un demachiant si apoi cu o lotiune tonica pentru a degresa zona.
  • Maseaza pielea din zona sprancenelor cu un cub de gheata pentru a amorti locul cu pricina.
  • Freaca pielea cu un prosop pentru a ajuta firele scurte sa iasa la suprafata si smulgele pe acestea  in directia in care cresc.
  • Daca tunderea sprancenelor este necesara, ai grija sa nu le tai prea mult. Daca le strici forma, trebuie sa ai rabdare sa creasca si sa vizitezi din nou salonul de cosmetica.

Atentie: Dupa ce ai terminat operatiunea de pensare, spala zona cu apa calduta si maseaz-o cu o crema de galbenele . Aceasta are rolul de a calma si cicatriza zona.

Dana Sota mai ofera in cartea sa si alte sfaturi cu privire la pensatul sprancenelor:

Daca vrei sa le schimbi forma,  lasa-le sa creasca; maseaza–le in fiecare seara timp de doua saptamani cu ulei de ricin si nu te atinge de ele pana nu cresc complet;

Investeste intr-o trusa buna de sprancene;

Tunde firele rebele sau prea lungi dupa ce le piepteni;

Umple golurile dintre fire cu un fard special sau cu unul de pleoape din aceeasi gama de culori ca si parul, dar cu o nuanta mai inchisa;

Evita conturul negru pentru sprancene pentru ca imbatraneste si aspreste chipul.

Vopsirea genelor si a sprancenelor

Daca nuanta genelor si a sprancenelor tale te nemultumeste poti apela la serviciile cosmeticienei. Aceasta te va consilia in alegerea nuantei potrivite. Retine ca daca esti blonda, nu este indicat sa iti vopsesti sprancenele cu negru  deoarece contrastul va fi enorm si total inestetic. Culoarea lor trebuie sa fie cu trei tonuri mai inchisa decat culoarea naturala a parului. De asemenea, daca esti roscata opteaza pentru un castaniu deschis, iar pentru brunete maronul inchis (brun) este alegerea cea mai buna.

CONCURS:  Castiga cartea Danei Sota,

 

Acasa.ro impreuna cu editura Coreus Publishing te invita sa participi la concursul „Castiga cartea Danei Sota, Frumusetea se invata”.

Invata de la Dana Sota care sunt sale, ce tratamente se potrivesc pielii tale si alte lucruri care te vor ajuta sa arati mereu tanara si frumoasa.

Timp de o luna, poti castiga saptamanal una dintre cele patru carti scoase la concurs.

Cum poti participa?

Intra pe forum acasa.ro dand click AICI si raspunde la intrebarea: "Consideri ca frumusetea se poate mentine traditional cu ajutorul disciplinelor de ingrijire si somnului sau este nevoie de interventiile chirurgiei plastice?”

Vor fi premiate cele mai interesante raspunsuri!

Pentru a raspunde pe forum acasa.ro trebuie sa iti creezi cont pe acasa.ro. In cazul in care nu ai deja, poti sa te inregistrezi aici.

Important! Pentru a-ti acorda premiul, adresa de e-mail trebuie sa fie valida iar datele personale - corecte!

Castigatorii vor fi anuntati saptamanal, atat in pagina de concurs, cat si personal pe adresa de e-mail. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului