Machiaj & Cosmetica

#anticearcan #cearcane #fond de ten #machiaj

Trucuri de machiaj care te fac sa arati mai odihnita

Cearcane, pungi sub ochi, pleoape lasate. Toate acestea sunt rezultatul oboselii si a lipsei de odihna. Aspectul pe care il creeaza nu e unul tocmai placut, din contra, semnele nesomnului sunt vizibile cu ochiul liber.

Ca sa maschezi putin aspectul inestetic trebuie sa apelezi la tehnici speciale de machiaj.

Incepe prin a-ti curata bine tenul

Acest lucru este esential, mai ales daca ai adormit inainte sa te fi demachiat, iar pe chipul tau mai sunt inca ramasite ale machiajului din ziua anterioara. O crema delicata va elimina urmele de fond de ten si de fard. Foloseste apoi hidratantul obisnuit. Pielea hidratata e mai luminoasa, mai stralucitoare.

Aplica o crema antirid

Urmatorul pas este aplicarea cremei antirid. Opteaza pentru o crema cu factor de protectie 30, pentru a-ti feri pielea de razele nocive ale soarelui. Daca obisnuiesti sa nu folosesti fond de ten, atunci in locul cremei antirid foloseste o crema tip BB, care netezeste pielea si ii da o culoare naturala.

Aplica anticearcan

Unul dintre punctele esentiale pe care trebuie sa te concentrezi atunci cand esti obosita sunt cearcanele. Aplica un anticearcan cu doua nuante mai deschis decat tenul tau. Anticearcanul se aplica in forma de triunghi cu varful in jos, sub ochi.

Fixeaza cu pudra

Pentru a avea siguranta ca anticearcanul ramane la locul lui si nu il iei involuntar pe maini, aplica peste un trat usor de pudra translucida, care netezeste si lumineaza zona de sub ochi.

Adauga culoare ochilor

Cand spunem culoare nu vorbim de nuante puternice, ci de farduri stralucitoare, care ilumineaza privirea. Roz, auriu, argintiu sunt ideale pentru pleoape. Focalizarea nuantei pe coltul interior al ochilor ii va face sa para mai mari si privirea mai intensa.

Aplica blush

Putin blush pe pometi va distrage atentia de la faptul ca ti se citeste oboseala in priviri. Pudra de obraz ii da tenului culoare vie.

Focuseaza-te pe buze

Mai ai nevoie doar de un luciu de buze intr-o nuanta pastelata, subtila, care sa nu iti incarce intreg aspectul.

Foto: Ali Blumenthal/Rd.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului