Machiaj & Cosmetica

#pete maronii #sfaturi frumusete #trucuri de frumusete #frumusete #cosmetica #riduri #machiaj #buze perfecte

Trucuri de frumusete pentru femeile trecute de 40 de ani

Riduri, pete maronii pe piele, sprancene inegale sunt doar cateva dintre problemele cu care femeile trecute de 40 de ani se confrunta inevitabil. Dar pentru orice necaz de acest gen expertii in beauty au cate o solutie.

Ridurile din jurul gurii

In primul rand, nu uita sa iti masezi regulat fata cu creme hidratante. Insista pe zona din jurul gurii, intrucat acolo apar de regula  primele riduri. Si striatiile de pe buze se accentueaza odata cu trecerea anilor. Aplica zi de zi un balsam de buze cu ceara de albine. E emolient si nu permite adancirea acestor riduri.

Sprancenele

Odata cu inaintarea in varsta si dupa ani intregi de pensat regulat, sprancenele se deformaeaza, nu mai sunt la fel de "pline" ca la 20 de ani, nici perfect arcuite si devin inegale. Dar cum sa le redai aspectul natural? Puncteaza zonele dezgolite cu un creion de sprancene, apoi cu o pensula aplica peste ele pudra si indreapta-le folosind pieptanul pentru sprancene. La final, fixeaza-le cu gelul special pentru sprancene.

Petele de soare

Daca nu ai folosit intotdeauna creme solare cu factor de protectie UV e posibil sa te fi ales cu mici pete maronii pe piele. Cand ele apar pe maini sau in orice alta parte a corpului parca nu e atat de deranjant ca atunci cand apar pe fata. De aceea, e bine sa aplici peste ele cu degetele un corector cu doua tonuri sub cel al tenului. Abia apoi aplica fondul de ten si o pudra iluminatoare in nuante galbui.

Buzele subtiri

Cu cat mai multe lumanari aduna tortul tau, cu atat e mai probabil ca buzele tale sa se fi subtiat. Dar nu e nevoie de injectii cu acid hialuronic pentru a avea buze pline. Contureaza buzele cu un creion spercial, cu un ton mai inchis decat culoarea acestora, apoi alege un ruj cremos, putin mai deschis la culoare, care va reflecta lumina si va crea iluzia de buze carnoase. Daca vrei mai mult decat atat, aplica peste si un strat subtire de gloss.

Pometii

Dupa 40 de ani, blush-ul din obraji te-ar putea face sa arati ca un clovn. Si asta intrucat odata cu trecerea timpului pielea devine tot mai palida, iar contrastul s-ar putea sa fie mult prea vizibil. Pune-ti insa in valoare obrajii cu un blush discret, de preferat unul crema in nuanta piersicii. La final, foloseste pentru pometi un iluminator cremos.

Sursa foto: independent.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare