Machiaj & Cosmetica

#creion dermatograf #machiaj #pudra #trucuri machiaj #fon de ten

Trucul de machiaj al vedetelor pe care orice femeie trebuie sa il stie

Vedetele arata impecabil atunci cand se afla in fata camerelor de filmat, si asta mai ales pentru ca au invatat sa isi ascunda micile imperfectiuni ale chipului. Iata cateva dintre tehnicile de machiaj pe care le folosesc.


Pentru fata rotunda

Cu siguranta, machiajul tau zilnic a intrat intr-o rutina. Iti cureti tenul, il hidratezi, aplici fond de ten, pudra, putin creion dermatograf si un pic de fard si... gata. Uiti insa de conturarea fetei.



Pentru a subtia trasaturile unei fete cu forma rotunda tot ce trebuie sa faci este sa marchezi bine lateralele si pometii. Asta o faci folosind fond de ten de culoare mai inchisa. Pentru frunte, nas si barbie trebuie sa folosesti fond de ten foarte deschis. Abia cand le-ai aplicat in linii destul de late pe fata poti incepe sa combini cele doua nuante. In locul unde ai trasat culoarea mai inchisa, nuanta va ramane mai opaca, micsorand vizual acele zone. In schimb, acolo unde ai aplicat fondul de ten de culoare deschisa, zonele vor fi mult mai luminoase. In plus, daca nasul este mai proeminent, fondul de ten deschis il va subtia, vizual, evident.

La final, aplica un fard de obraz lucios pe pometi si putina culoare pe pleoape.


Pentru fata in forma de inima

Si pentru fata in forma de inima exista tehnici de machiaj aparte. Alege doua culori de fond de ten, una intensa, cu trei nuante mai inchisa decat cea a tenului, si una foarte deschisa. Cu cel inschis marcheaza lateralele de sus si de jos ale fetei precum in imagine. Cu fondul de ten deschis, deseneaza un evantai pe frunte si marcheaza barbia si zona de sub ochi. Amesteca-le, fixeaza fondul de ten cu un strat de pudra. Putin fard de pleoape si un ruj corai si ai un machiaj perfect.


Pentru fata patrata



Marcheaza extremele fetei, sus si jos, cu un fond de ten inchis la culoare. Acesta va da forma fetei, va curba pometii si va ridica linia maxilarului. Aplica un fond de ten lichid foarte deschis pe frunte, barbie, pe arcada si sub ochi. Odata intins fondul de ten, chipul va arata cu totul schimbat, fata va fi mai ingusta, iar obrajii mai bine definiti.



Sursa foto: dailymail.co.uk, fashionlady.in

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare