Machiaj & Cosmetica

#legume #fructe #tratamente naturiste # tratamente frumusete #tratament piele #tratamente ten

Toamna in budoar: 8 fructe si legume perfecte pentru o piele frumoasa

Nu e nimic neobisnuit ca pielea sa iti fie afectata odata ce vremea incepe sa se raceasca. Ca sa previi aspectul ei obosit si uscat, cea mai simpla modalitate este sa incepi sa mananci alimente sanatoase. Iata care sunt fructele si legumele care fac mult bine pielii:

Morcovii

Ai capatat linii fine in coltul ochilor si riduri pe frunte? Incepe sa mananci morcovi in mod regulat si ii vei furniza corpului tau cantitatile necesare de vitamine A si C, substante nutritive excelente pentru o piele sanatoasa.

Lamaile

Lamaile sunt excelente sintetizatoare ale colagenului din organism. Acest citrice sunt bogate in vitamina C, fiind o alegere perfecta pentru a-ti pastra pielea sanatoasa. Lamaile sunt un aliat puternic si impotriva cicatricilor.

Broccoli

Broccoli este, cu siguranta, una dintre cele mai bune legume pentru pielea ta. Este bogata in vitamina A, care permite regenerarea celulelor pielii.

Capsunile

Capsunile sunt o sursa uimitoare de antioxidanti care iti vor mentine pielea sanatoasa pe tot parcursul zilei. Pregateste-ti un mic dejun delicios cu iaurt, capsuni, miere si avocado si vei avea parte de o piele luminoasa si frumoasa pe care o va invidia toata lumea.

Spanac

Spanacul trebuie sa fie, de asemenea, inclus pe lista de legume bune pentru pielea ta, intrucat are un continut ridicat de vitamina A. Creste, asadar, in aceasta perioada consumul de spanac pentru a avea un ten perfect.

Papaya

Specialistii in nutritie lauda papaya ca fiind un fruct bogat in antioxidanti si intr-o enzima speciala numita papaina. Aceasta enzima indeparteaza celulele moarte ale pielii si incurajeaza producterea unora noi. Amesteca jumatate de papaya cu iaurt si se aplica aceasta masca pe fata. Clateste-te cu apa calduta dupa un sfert de ora.

Cartofi dulci

Cartofii dulci cresc cantitatea de antioxidanti din organism, care se vor absorbi radicalii liberi. In acest fel, vei reduce imperfectiunile pielii tale!

Portocale

Vitamina C din acest fruct ajuta la imbunatatirea texturii pielii si incurajeaza formarea de colagen. Astfel, vei incetini procesul de imbatranire si te vei bucura de o piele tanara pentru mai mult timp.

Foto: becomegorgeous.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului