Machiaj & Cosmetica

#make-up #cosmetice #machiaj #fard #stil #culoare #blush

Te-ai plictisit de acelasi tip de machiaj? 5 sfaturi utile pentru a scapa de rutina

La fel cum poate aparea la locul de munca sau in cuplu, rutina se poate instala si in ritualurile zilnice de infrumusetare. Totusi, acest tip de rutina este mai putin grav si, cu putina inspiratie si sfaturile potrivite, poate fi inlaturat. Iata ce trebuie sa faci pentru a scapa de rutina din ritualul aplicarii machiajului!


1 Cumpara noi produse de machiaj

Majoritatea femeilor ramane fidela unei anumite marci de ruj, fard sau parfum. Indrazneste sa folosesti si alte culori si produse fata de cele cu care te-ai obisnuit! Fa un mic inventar in dulapul cu produse de make-up si renunta la cele vechi sau demodate. Viziteaza marile magazine de cosmetice si incearca sa descoperi alte produse care ti-ar placea.

De regula, in magazinele de acest tip exista personal avizat care iti poate oferi sfaturi utile. Mai mult decat atat, tot aici se organizeaza si sesiuni speciale de make-up, iar daca accepti sa fii model pentru o zi, poti avea norocul sa descoperi ce produse te avantajeaza.


2 Adauga un strop de culoare in machiajul tau

Stilistii recomanda sa iti adaptezi produsele de machiaj la fiecare sase luni, astfel incat sa se plieze personalitatii tale.

Fie ca este vorba despre o culoare diferita a rujului sau un nou rimel, iesi din rutina si schimba felul in care te machiezi in mod obisnuit. Iarna este sezonul potrivit pentru a incerca nuantele luminoase, precum albastrul cobalt sau rozul pal.


3 Experimenteaza noi stiluri

Experimenteaza noi stiluri vestimentare si adapteaza machiajul noului look. Joaca-te cu umbrele de farduri, culorile luciului de buze sau ale rimelului, insa nu uita sa le folosesti cu masura.


4 Incearca texturi diferite

Daca de regula folosesti rujuri mate, schimba-le cu luciu de buze sau rujuri lichide. Acelasi principiu se aplica si pentru fondul de ten, pudra sau fardurile de pleoape. Vei obesrva ca, desi este vorba despre niste amanunte aparent nesemnificative, diferentele se vor observa in noul tau look.


5 Pune in evidenta o trasatura noua

Daca de obicei insistai asupra machiajului ochilor, incearca sa contrabalansezi situatia si indrepta-ti atentia catre o alta zona a chipului. Buzele, sprancenele, pometii sunt alte trasaturi pe care le poti infrumuseta si evidentia cu ajutorul machiajului.

Foto: danisfoundation.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare