Machiaj & Cosmetica

#pensat #fard #ochi #sprancene #machiaj

Sprancene frumoase, pe un chip atragator

Pentru a avea o fata expresiva, o privire de foc si ochi de caprioara, nu trebuie decat sa ai o linie perfecta a sprancenelor. In primul rand tine cont de faptul ca nu suntem in anii 70 si ca nu se mai poarta sprancenele exagerat de subtiri.

O forma naturala cu un contur perfect vor da privirii tale personalitate. Inainte de a incepe procedura, dezinfecteaza partea pe care vrei sa o pensezi cu putin alcool. Daca nu vrei ca peste cativa ani sa ai sprancene extrem de dese, nu te atinge de firele de par care se afla deasupra sprancenelor tale.

Lungimea ideala

Pune un creion in pozitie verticala in spatele narii (drepte sau stangi) si in prelungirea coltului interior al ochiului. Tot ceea ce depaseste trebuie epilat. Pe urma, fa asa incat sa alunece creionul pana la coltul exterior al ochiului, aici, aceeasi procedura: vei epila tot ce depaseste de la zona deliminata pana la creion. Nu uita de cel de-al doilea ochi!!

Grosimea

Asta depinde de dimensiunea naturala a sprancenelor tale si de forma pe care vrei sa le-o dai. Totusi, este foarte important ca partea din interior a sprancenei (de la coltul interior al ochiului) sa fie mai groasa decat restul ei. In prealabil, pentru a nu comite vreo greseala poti desena cu un dermatograf linia pe care vrei sa o dai. Dupa care, epileaza parul care se gaseste in afara zonei.

Conturul si nuanta

Si mai buna decat cuvantul unui profesionist este formula magica: ¾ urci si ¼ cobori. De asemenea este obligatoriu ca sprancenele sa fie simetrice si sa aiba o culoare cat mai naturala, potrivita cu nuanta parului. Un lucru foarte important este alegerea nuantei care trebuie sa fie in ton cu nuanta parului. De aceea brunetele trebuie sa-si vopseasca sprancenele intr-o nuanta mai deschisa dacat culoarea parului.

In cazul blondelor, sprancenele prea deschise la culoare nu avantajeaza deloc, de aceea ele trebuie vopsite intr-o nuanta, maxim doua mai inchise decat culoarea parului. In aceeasi privinta, roscatele nu trebuie sa isi vopseasca sprancenele in culoarea parului. Preferabil este sa alegeti o nuanta de saten mediu, sau saten deschis in cazul roscatului deschis.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare