Machiaj & Cosmetica

#make-up #sezonul rece #ingrijire ten #machiaj si cosmetica # machiaj de toamna # toamna iarna 2011

Sfaturi pentru machiajul perfect in sezonul rece

Chiar daca toamna te rasfata deocamdata cu temperaturi blande si te tine departe de ploi si vant, este recomandat sa te pregatesti din timp pentru vremea mai putin prietenoasa care se va instala in curand pe meleagurile autohtone. Prin urmare, iata cateva modificari de inclus in ritualul tau de infrumusetare care sa-ti asigure machiaj perfect in sezonul rece.

Cu siguranta, simti deja ca tenul tau nu mai transpira din pricina caldurii si are tendinta sa absoarba mai greu produsele cosmetice pe care le folosesti. In plus, buzele sensibile iti solicita macar un strat de balsam inainte sa iesi in aer liber.

 

Hidratarea tenului

Ajuta-ti pielea sa absoarba mai usor cremele si fondul de ten, astfel incat sa nu te confrunti cu inesteticele portiuni uscate si pigmentate care iti raman cateodata pe chip. Cu 10 minute inainte sa aplici machiajul, lasa crema hidratanta sa patrunda in piele si sa inmoaie porii.

Apoi, cu ajutorul unui burete umezit in apa, intinde in mod uniform fondul de ten. Vei observa ca acest truc determina textura produsului fie absorbita mai bine de catre piele. La final, vei obtine o imagine proaspata, cu un plus de suplete si luminozitate.

 

Iluminarea tenului

Iluminatorul va aduce un plus de farmec machiajului daca il vei aplica prin miscari circulare in cele cinci puncte ale fetei (frunte, barbie, varful nasului si obraji) inainte sa folosesti fondul de ten. Completeaza aerul stralucitor si fin cu ajutorul unei pudre bronzante intinse de la jumatatea obrazului pana la tampla.

 

Accentuarea pleoapelor

Urmatorul pas al machiajului este accentuarea pleoapelor superioare cu un fard adaptat momentului zilei si nuantei tenului. Daca te hotarasti sa scoti in evidenta si pleoapele inferioare, rezuma-te la culori deschise pentru a nu da iluzia unor ochi obositi , cu cearcane .

 

Truc pentru gene impresionante

Transforma-ti genele in mod radical apeland la un truc foarte popular in randul stilistilor de notorietate: inainte sa intinzi rimelul de la radacina spre varfuri, aplica putina pudra de-a lungul liniei genelor. In acest fel, fiecare fir va fi mai usor de separat iar rimelul va fi absorbit mai eficient.

 

Buze senzuale

Alege un ruj hidratant, cu vitamine si balsam din plin, evitand produsele de acest fel care usuca pielea sensibila a buzelor: rujuri mate sau cu formula persistenta.

Toti acesti pasi iti vor usura tranzitia de la anotimpul cald la cel friguros, ajutandu-te totodata sa-ti pui in valoare trasaturile cu care te mandresti.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului