Machiaj & Cosmetica

#machiaj #stil #machiaj si cosmetica #trucuri machiaj #machiaj rapid

Secretele machiajului rapid

Secretele machiajului rapid par ca sunt detinute doar de stilistii vedetelor de prima clasa de la Hollywood, insa in realitate ele iti sunt mai accesibile decat crezi. Fie ca te vezi nevoita sa te transformi in timp record pentru o intalnire importanta anuntata in mod spontan, fie ca ai amanat pregatirile pentru iesirea in club pana in ultimul moment, exista solutii eficiente in acest sens.

Iata care sunt cele mai usoare si practice tehnici pe care sa le aplici cand te afli in pana de timp, conform secretelor machiajului rapid.

Tenul

Daca ai la dispozitie doar cateva minute in baia personala sau in cea de la serviciu pentru o reimprospate instant, concentreaza-te pe aspectul tenului. Renunta sa estompezi zonele lucioase cu pudra, pentru ca nu vei face altceva decat sa inrautatesti situatia. In schimb, foloseste un truc mai util decat crezi: tamponeaza zonele-cheie cu hartie speciala, care intermediaza contactul cu colacul closetului (materialul absoarbe tot sebumul intr-o clipa).

Urmeaza ascunderea cearcanelor cu un baton corector si aplicarea fardului de obraz, doua actiuni esentiale pentru un look revigorat.

Buzele

Toti expertii in frumusete impartasesc un punct de vedere comun: rujul in culori indraznete iti confera o imagine eleganta si cocheta in doar cateva secunde, indiferent de restul machiajului pe care il porti.

Daca ai indoieli in privinta nuantei care te avantajeaza, solicita ajutorul unui specialist prezent la standul de cosmetice din orice supermarket.

Ochii

In cazul in care limita de timp pentru infrumusetare nu depaseste 15 minute, machiajul ochilor poate fi o reala provocare. Daca porti rimel de cateva ore bune, cel mai important pas este sa il indepartezi repede cu demachiant si sa aplici 2 straturi noi (alfel, te vei alege cu gene impaienjenite si inestetice).

Daca nu ai o lotiune demachianta la indemana, ai grija sa porti mereu cu tine un rimel lichid, care permite reaplicarea dupa intarire, fara riscul supraincarcarii genelor.

Un alt truc rapid este sa iti conturezi ochii cu eyeliner negru, pentru a adauga instant senzualitate privirii. Poti aplica si putin fard de pleoape neutru (timpul scurt nu iti permite umbre complicate), iar daca te afli intr-o toaleta publica , renunta la acest pas: iluminarea proasta te poate expune pericolului unui rezultat nefericit.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare