Machiaj & Cosmetica

#machiaj #ruj rosu #ruj #buze #buze rosii

Rujul rosu - instructiuni de folosire

Rujul rosu, cu putina atentie, se potriveste oricarei femei, indiferent de forma fetei ori culoarea tenului sau a ochilor.

Buzele rosii se poarta inca din timpuri stravechi, atunci cand gheisele isi incheiau minutiosul machiaj prin “vopsirea” acestora. Insa buzele de culoare rosie au devenit intr-adevar o moda atunci cand Marylin Monroe a inceput sa le poarte.

 

Christina Aguilera, Liv Tyler, Eva Longoria, Gwen Stefani , Dita Von Teese sau Cameron Diaz sunt doar cateva dintre vedetele care folosesc cu mandrie rujul rosu, atat la evenimentele mondene cat si in viata de zi cu zi.

Asadar, daca mergi la o petrecere si iti doresti sa ai un make-up glamour, iti poti face buzele rosii, fara nicio teama. Desigur, inainte de aceasta, trebuie sa te „inarmezi” cu un fond de ten, o pudra, un rimel, un ruj sau un gloss rosu si mai trebuie sa ai in vedere urmatoarele:

  • Daca vrei sa iti aplici un ruj rosu, este indicat sa iti machiezi toata fata. Astfel, este indicat sa te dai cu fond de ten si cu rimel. Eventual foloseste un strop de blush ( fard de obraz ) si putin tus pentru ochi. Nu iti incarca fata, pentru ca in momentul in care porti rujul rosu, numai buzele trebuie sa iasa in evidenta. Altfel, risti sa ai un machiaj strident.
  • Daca ai un ten acneic, evita sa iti faci buzele foarte rosii, deoarece rosul aprins in zona buzelor iti vor scoate in evidenta orice problema/pata, oricat de mica ar fi aceasta.
  • Daca dintii tai nu sunt suficient de albi, reorienteaza-te catre o nuanta mai pala. Culorile aprinse iti vor evidentia si mai mult culoarea danturii.
  • Daca ai riduri in jurul buzelor, oricat de fine ar fi acestea, evita sa aplici un ruj prea dens, pentru ca acesta le poate evidentia mai mult.
  • Rujul este ultimul pe care trebuie sa il aplici.

Cum se aplica rujul rosu

Pasul 1

In primul rand, aplica fondul de ten si pe buze. Pentru fixarea machiajului, o baza precum fondul de ten este excelenta. Daca ti doresti ca acesta sa reziste o noapte intreaga, poti aplica si un strat subtire de pudra peste crema de baza. Aceste mici trucuri te vor ajuta, de asemenea, sa ai buze mai intens colorate.

Pasul 2

Aplica conturul incepand de la coltul extern al buzelor, spre centru si nu invers. Ai mare grija, conturul de buze trebuie sa fie intr-o nuanta apropiata a rujului. Daca la finalul acestei operatiuni esti multumita de nuanta, nu este obligatoriu sa mai aplici si rujul. Daca totusi iti doresti ceva mai intens, treci la pasul urmator.

Pasul 3

Este indicat ca rujul sa fie aplicat cu o pensula speciala, pentru mai multa precizie. Se incepe cu buza superioara si se termina cu cea inferioara.

SFATURI

In mod sigur esti foarte tentata sa iti dai unghiile cu lac rosu. Ei bine, stilistii considera ca ce e mult strica, iar o fortare a cosmetizarii nu este tocmai binevenita. Astfel, poti incerca sa iti colorezi unghiile intr-o culoare mai inchisa (negru, violet) ori le poti da cu un lac incolor.

Ai mare grija la cantitatea de fard de obraz. In momentul in care aplici o culoare atat de vie pe buzele tale, acestea trebuie sa fie singurele care ies in evidenta. De asemenea, chiar daca ochii tai sunt superbi, nu incerca sa ii evidentiezi in timp ce ai buzele rosii pentru ca vei avea un machiaj mult prea intens si incarcat.

 


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare