Machiaj & Cosmetica

#machiaj #rimel #mascara #utilizare rimel #alegere rimel

Rimelul colorat. Invata cum sa il porti corect!

Mascara a devenit in ultimii ani unul dintre cele mai populare produse de machiaj. Femeile au observat ca e suficienta o miscare si privirea devine mult mai seducatoare. Insa in sezonul cald, locul rimelului negru clasic este luat de cel colorat, care vine si cu un set de reguli obligatorii de purtare.

1. Alege culoarea potrivita

Sursa foto: beautyfrizz.com

Atunci cand decizi sa folosesti un rimel colorat trebuie sa te asiguri ca el se potriveste culorii ochilor, a tenului si a parului.

Daca ai ochii verzi, rimelul violet si cel indigo sunt cele mai potrivite. Acestea se potrivesc de minune cu fardul gri, mai ales daca alegi un machiaj tip smokey eyes.

Pentru ochii nergri poti folosi mascara maro sau verde. Si albastrul se poate dovedi o decizie inspirata. Ochii negri ii mai poti lumina si cu rimelul violet sau cu roz ori fucsia, care vor da instantaneu o pata de culoare.

Ochii caprui sunt pusi in valoare de tonurile de verde. Pentru contrast, poti folosi fardul argintiu.

Daca ai ochii albastri, poti folosi cu succes mascara albastru, fie ca e vorba de tonuri deschise sau de cele mai inchise. Poti purta aceasta nuanta cu fard auriu sau argintiu. Si rimelurile violet vor arata arata foarte bine cu ochii albastri.

2. Nu aplica fard si rimel de aceeasi culoare

Foarte multe femei cred ca cea mai potrivita solutie este sa asocieze un fard de pleoape de aceeasi culoare cu rimelul. Insa combinatia trebuie facuta mai degraba intre culori complementare.

3. Foloseste rimel transparent

Inainte sa aplici mascara colorata ar fi bine ca primul strat pe care il dai pe gene sa fie cu un rimel transparent, care va separa si va lungi genele.

4. Alege rimelul in functie de ocazie

Rimelurile mai inchise la culoare sunt ideale pentru a fi purtate pe timpul zilei. Daca vrei sa diminuezi intensitatea culorii, poti aplica mai intai pe gene un rimel negru. In schimb, pentru o noapte petrecuta in club va trebui sa porti un rimel care sa te scoata in evidenta, adica tornuri intense, culori tari.

5. Machiaza-te discret

Intrucat scopul rimelului colorat este de a evidentia ochii ar fi bine ca restul machiajului sa fie cat mai discret. Poti renunta la fardul de pleoape. Aplica doar putin blush pe obraji.

6. Foloseste ondulatorul de gene

Pentru ca genele tale sa arate fabulos, foloseste un ondulator care sa le curbeze cat mai frumos.

7. Foloseste dermatograf negru

Sursa foto: fashionsy.com

O idee buna ar fi ca atunci cand utilizezi un rimel colorat sa folosesti un dermatograf negru pentru contur.

Sursa foto: totalbeauty.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului