Machiaj & Cosmetica

#ochi #oboseala #remedii naturale

Remedii simple pentru ochii obositi

Te trezesti dimineata cu ochii umflati si , chiar daca ai avut un somn odihnitor ? Incearca cateva remedii naturale pentru a elimina aspectul neplacut al ochilor obositi .

Indiferent daca ai avut o noapte obositoare sau un somn linistit, uneori ce vezi in oglinda dimineata nu corespunde deloc cu starea spirituala. Pleoapele umflate sau petele rosii din zona ochilor nu au insa nevoie de un tratament costisitor.

In doar 5 minute poti aplica un tratament usor si natural pentru ochii obositi. Vei incepe astfel ziua cu o dispozitie buna, care sa se reflecte si in prospetimea tenului tau.

Sfaturile pentru ochii obositi sunt naturale, simple, dureaza doar cateva minute si pot valora mai mult decat un tratament cosmetic profesionist daca le pui in aplicare imediat dupa ce te-ai trezit.

De la clasicele felii de castravete pana la remedii mai neobisnuite, dar la indemana, trateaza-ti ochii obositi in fiecare dimineata si vei incepe ziua cu un ten mai proaspat.

 

Linguri reci

 

Cel mai simplu remediu impotriva ochilor obositi sunt lingurile reci. Pune in frigider doua linguri si lasa-la peste noapte.

Dimineata, acestea vor avea temperatura perfecta pentru a fi puse pe pleoape pentru un efect reconfortant si pentru reducerea aspectului obosit al ochilor.

Ai grija insa la temperatura lingurilor! Daca le pui in congelator sau se racesc prea mult, acestea pot contribui la inrosirea pielii sensibile.

 

Felii de castravete

 

Castravetele contine antioxidanti folositori in tratarea celor mai grave afectiuni ale pielii.

Pune doua felii subtiri de castravete pe pleoape si lasa-le sa-si faca efectul minim 5 minute.  Dupa acest tratament simplu, pielea ta va fi reimprospatata.

Clateste-ti ochii cu apa rece dupa ce castravetele si-a facut efectul.

 

Lapte

 

Laptele este o alta arma secreta impotriva ochilor obositi si umflati.

Toarna dimineata laptele rece intr-un castron si inmoaie apoi in el doua discuri demachiante. Tine-le pe pleoape cel putin 5-6 minute si vei simti efectul reconfortant al laptelui.

Laptele iti poate asigura un ten proaspat dimineata chiar si dupa o noapte alba. Cand timpul a trecut, clateste-ti fata cu apa calduta.

 

Capsuni

 

Chiar daca nu au renumele castravetilor, capsunile sunt un tratament natural pentru ochii obositi deosebit de eficace.

Antioxidantii din capsuni isi fac la fel de bine efectul asupra ochilor si tenului in sezon, si in perioadele mai reci.

Pune o capsuna mare in frigider inainte de culcare si dimineata taie-o in jumatate de la codita inspre vaf si aplica jumatatile pe pleoape.

 

Pliculete de ceai

 

Un alt remediu natural sunt pliculetele de ceai. Musetelul si menta sunt deosebit de eficace in tratarea ochilor umflati si obositi.

Pune doua pliculete folosite de ceai seara in frigider. Dimineata, pune-le pe pleoape imediat dupa ce te-ai trezit.

In 5-6 minute ceaiul iti va improspata tenul si va reduce zonele rosii sau umflate. Poti experimenta cu diverse plante medicinale si arome de ceai pentru a obtine cel mai bun tratament pentru ochii tai.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare