Machiaj & Cosmetica

#make-up #stil #fond de ten #fard #blush #mascara #cosmetice

Produse cosmetice in care merita sa investesti bani

Alegerea produselor cosmetice poate deveni o adevarata provocare - pe langa varietatea de nuante, ingrediente si texturi, pretul acestora isi spune cuvantul. Specialistii recomanda sa nu faci compromisuri atunci cand vine vorba de cosmeticele care iti pot pune pielea in pericol. Iata care sunt acestea.

Fardul de ochi

Fardurile cumparate de la un magazin specializat de cosmetice sunt calitativ mai bune decat cele de la chioscul plin cu de toate. Culoarea acestora este mai puternica, se aseaza pe pleoapa mult mai bine si au o textura fina.

Fardurile luate din piata sau chiscuri au tendinta de a se faramita si rareori gasesti o culoare atat de puternica precum cea pe care o arata ambalajul. Poti incerca insa si varianta low-cost, atunci cand nu esti sigura daca ti-ar sta bine cu o anumita nuanta si ai vrea sa te orientezi inainte de a face o investitie.

Fondul de ten

Este foarte important sa gasesti nuanta potrivita tenului tau, insa produsele ieftine nu iti garanteaza intotdeauna ca ceea ce este pe ambalaj, este si in pachet. Un consultant de make-up din magazinele specializate te va lasa sa incerci diferite nuante inainte de a o alege pe cea care ti se potriveste. In plus, iti va spune care este formula perfecta pentru tenul tau. De ce este atat de important fondul de ten? Daca pielea ta nu arata bine cu acest produs, atunci nici restul machiajului nu va fi mai stralucit.

Blushul

Proprietatile blushului sunt asemanatoare cu cele ale fardurilor de ochi; asadar, cu cat sunt mai ieftine, cu atat vor arata mai inestetic . Un consultant dintr-un magazin de specialitate iti va spune ce tip de fard – cremos, solid, mineral etc. – ti se potriveste cel mai bine si te va sfatui in privinta culorilor. Daca vrei sa adaugi culoare si sa iti pui in valoare forma fetei , atunci ai nevoie de un blush de calitate. In plus, nu va trebui sa aplici fardul de prea multe ori pentru a observa putina culoare.

Crema tratament pentru riduri

Daca dispui de un buget limitat penttru produsele de ingrijire, atunci nu face economie de la crema-tratament. Ce primesti in schimbul banilor? Ingrediente calitative, rezultate din ultimele cercetari in domeniu. Ai grija insa si la formula pe care o alegi. Nu te aventura in achizitionarea unei creme scumpe, care nu ti se potriveste. Consulta-te cu dermatologul inainte de a testa orice produs.


Pudra pentru ten

Pudra este produsul care iti retuseaza si definitiveaza machiajul, oferindu-i pielii un aspect impecabil. In plus, o pudra cu adevarat buna va rezista mai mult in timp, pentru ca nu tebuie sa aplici prea mult. Ca si in cazul fondului de ten, este destul de dificil sa iti gasesti nuanta potrivita intr-un magazin obisnuit. In plus, pudrele mai ieftine au un aspect faramicios, care se va simti mai mult ca si cum ai fi aplicat un praf pe fata, si nu o pudra matasoasa.

Creionul contur pentru ochi

Un creion de ochi produs de o firma recunoscuta are o textura mai moale decat marcile anonime. In plus, ca si in cazul rimelului, iti protejeaza zona sensibila din jurul ochilor. Textura creioanelor mai ieftine este destul de faramicoasa si poti avea surpriza neplacuta ca acesta sa se sfarame exact cand aplici machiajul.

Produse care nu merita investitia


Mascara

Diferenta dintre rimelurile brandurilor de consum si a celor de lux nu este prea vizibila. In plus, oricat de bun ar fi rimelul respectiv, tot va trebui sa il schimbi, pentru ca aerul introdus in tub la fiecare aplicare favorizeaza formarea bacteriilor. Schimba rimelul o data la trei-patru luni, pentru a te mentine la distanta de iritatii sau infectii.

Crema de zi

Dermatologii recomanda alegerea unei creme de zi care sa contina neparat si factor de protectie impotriva razelor solare. Sunt destule cremele care au un pret redus, insa contin ingrediente de hidratare si de protectie. Un alt truc pentru a mai economisi din crema de zi: aplica mai putina. Daca aveai obiceiul sa iti dai cu crema pe toata fata si apoi cu restul sa iti masezi mainile, este timpul sa treci la economii. Marcheaza cu crema puncte pe frunte, obraji si nas, apoi maseaza si intinde-o usor pe toata fata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului