Machiaj & Cosmetica

#coaja portocala #tratamente corporale # tratamente frumusete #ingrijire piele #portocala #frumusete

Portocala, secretul frumusetii de iarna. 5 beneficii incredibile pentru pielea ta

Pregateste-ti de pe acum tenul pentru a arata perfect in tinutele de sarbatori, introducand in rutina ta de infrumusetare portocala, fructul "vestitor" al iernii. Cu o concentratie crescuta de vitamina C, dar si de antioxidanti ce lupta puternic impotriva amprentelor pe care trecerea anilor le lasa in frumusetea ta, portocala devine aliatul stralucirii si sanatatii pielii tale in sezonul rece.

1. Trateaza acneea

Acidul citric si vitamina C, dar si ceilalti antioxidanti din portocala, contribuie din plin la curatarea pielii si la tratarea semnelor lasate de acnee. Pentru a lupta eficient impotriva cosurilor inestetice, nu trebuie decat sa tai o portocala in jumatate si sa iti masezi bland fata cu ea. Efectul astringent usuca comedoanele, iar prin completarea ritualului cu o crema speciala contra acneei, vei avea toate sansele de a scapa de aceasta afectiune inestetica.

2. Previne ridurile si semnele imbatranirii

Zeama de portocala este "mana cereasca" pentru fermitatea si sanatatea tenului tau. Adaugata constant in masti sau tratamente faciale, zeama de portocale are un puternic efect antiaging, tinand la distanta ridurile si alte semne inestetice care te imbatranesc.

3. Exfoliaza si detoxifica pielea

Nu doar pulpa sau zeama de portocala este tratament de infrumusetare. Si coaja poate fi folosita ca scrub corporal, dupa baie, avand rolul de a indeparta celulele moarte, toxinele si de a hrani pielea in profunzime. Maseaza-ti corpul cu coaja de portocala si vei obtine o piele sanatoasa si stralucitoare in fiecare zi.

4. Indeparteaza punctele negre

Foloseste coaja de portocale pentru a indeparta punctele negre care iti umbresc stralucirea tenului. Freaca-ti tenul cu ea dupa baie. Nu este obligatoriu sa completezi ritualul cu o crema, mai ales daca ai tenul gras. Coaja de portocale contine uleiuri hranitoare care hidrateaza si catifeleaza pielea.

5. Catifeleaza pielea

Daca adaugi coji de portocale in cada, atunci cand faci baie, uleiurile esentiale din ele vor hidrata, hrani si catifela pielea, protejand-o impotriva gerului si a radicalilor liberi.

Sursa foto: reza.c19.ir

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare