Machiaj & Cosmetica

#make-up #machiaj #stil #machiaj si cosmetica #trucuri machiaj #machiaj gene

Ponturi pentru gene perfecte

Genele lungi, curbate si lucioase vor fi intotdeauna la moda. Pentru acele femei care nu beneficiaza de generozitatea naturii la acest capitol, industria cosmetica a inventat produse speciale, menite sa compenseze micile lipsuri. Cum te folosesti de aceste beneficii si cum poti obtine gene perfecte, afli aplicand urmatoarele ponturi utile.

Rimelul este o pasta speciala formata din ceara, pigment si rasina dizolvate in apa, gel de petroleum sau o combinatie intre acestea. Pe masura ce lichidul se evapora, ceara si celelalte ingrediente iti vor ajuta genele sa para mai lungi si mai groase.

Produsele pe baza de apa nu rezista in contact cu umiditatea, pe cand cele pe baza de petroleum sunt persistente si mai dificil de indepartat.

Nu cumpara mai mult decat ai nevoie

Daca genele tale sunt lungi si subtiri, nu cumpara un rimel pentru alungire. Cand firele de par se lipesc unele de altele si au un aspect de panza de paianjen, inseamna ca exista mai multe ingrediente in rimel decat ai tu nevoie. Produsele pentru volum sunt tentante, insa foloseste-le doar daca ai gene scurte si fragile.

Curbarea naturala

Pentru a obtine o curbare naturala a genelor, foloseste un ondulator . Pentru gene groase si drepte, aceasta metoda este foarte eficienta pentru un efect suprinzator. Cand aplici rimelul in mai multe straturi, nu lasa pauze lungi intre aplicari: poti misca periuta de 10 ori pe suprafata lor fara sa se lipeasca, daca o faci in mod continuu.

Nuanta potrivita

O regula simpla pentru nuanta rimelului este aceea ca negrul alungeste, iar maronul ingroasa. Poti imbina cele doua efecte vizuale aplicand intai un strat de mascara maro, peste care adaugi un strat negru al produsului pe varfuri. In acest fel, genele tale vor parea dese de la radacina si lungi de la mijloc spre varf.

Indepartarea corecta a rimelului

Chiar daca rimelul pe care il folosesti nu este rezistent la apa , sapunul clasic sau lotiunile de curatare a tenului nu sunt suficiente pentru a indeparta eficient machiajul. Foloseste un demachiant fara ulei, pe baza de solutie salina sau silicon, care sa curete firele de par fara sa le agreseze. Nu-ti freca niciodata genele! Risti sa le slabesti radacina si sa deteriorezi firele subtiri.

Inlocuirea rimelului

Chiar daca ai folosit produsul doar o singura data, inlocuieste tubul de rimel o data la 3 luni. Recipientul in care este pastrata pasta speciala este un mediu propice de dezvoltare pentru bacterii.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului