Machiaj & Cosmetica

#deodorant natural #piatra de alaun #deodorant

Piatra de Alaun - piatra cu proprietati miraculoase folosita din antichitate. Cel mai eficient deodorant mineral natural!

Aproape tot ce ne inconjoara este astazi un produs sintetic obtinut industrial, prin procese mai mult sau mai putin cunoscute: alimentele, produsele cosmetice sau de curatenie.

Sa ne oprim pentru moment la produsele cosmetice, avand in vedere ca vorbim despre un obicei de consum zilnic, asa cum este si hrana. Tot mai interesati de frumusete si igiena perfecta, avem in trusa de cosmetice zeci de ingrediente sintetice, cu efecte nocive asupra organismului, care promit beneficii vizibile inca din momentul aplicarii si astfel ne cuceresc fara sa ne gandim la consecinte.

Crema de hidratare sau protectie solara, fondul de ten, rujul sau deodorantul se regasesc in trusa zilnica de cosmetice, destinate utilizarii repetate pe parcursul zilei. La fel ca toate celelalte produse, deodorantul vine la pachet cu o doza mare de substante chimice, dintre care aluminiul si parabenii sunt printre cele mai periculoase.

In timp ce aluminiul impiedica transpiratia, blocand astfel porii prin care pielea trebuie sa respire in mod natural, parabenii patrund in organism prin piele, devenind astfel factori alergeni cu efecte pe termen lung.

Cum generatiile tinere ajung sa inteleaga bine aceste aspecte, devin tot mai interesate de produse naturale. Printre multe altele, Piatra de Alaun, isi recastiga un rol important in industria cosmetica, fiind apreciata ca si deodorant mineral cu ingrediente 100% naturale, in care nu regasim parfumuri sintetice sau controversatul aluminiu.

Piatra de Alaun are ca scop principal neutralizarea mirosurilor neplacute in urma transpiratiei, prin inhibarea dezvoltarii bacteriilor de la nivelul pielii.

Ce este Piatra de Alaun ?

Cunoscuta si sub denumirea de Potassium Alum, Piatra de Alaun este un mineral natural sub forma de cristal translucid, inodor, cu proprietati antibacteriene, astringente si hemostatice asupra pielii.

Deodorantul stick Piatra de Alaun se obtine prin slefuirea pietrei de alaun brute, regasite in minele din Siria sau Maroc, tari recunoscute pentru provenienta acestui mineral natural atat de apreciat pentru calitatile sale.

Un deodorant eficient nu trebuie sa impiedice transpiratia!

Piatra de Alaun este apreciata in special pentru faptul ca nu blocheaza procesul natural de transpiratie, asa cum o fac cele mai multe deodorante clasice.

Mai grav este insa faptul ca cei mai multi dintre noi consideram asta ca fiind un beneficiu, faptul ca pielea ramane uscata pe parcursul intregii zile.

O piele uscata in urma aplicarii deodorantului este un "beneficiu" daunator!

Prin procesul de transpiratie, corpul elimina o mare parte din toxinele acumulate, asadar un deodorant care mentine o piele uscata ar trebuie sa ne puna pe ganduri.

Capacitatea lui de a impiedica transpiratia este data chiar de prezenta aluminiului, substanta periculoasa, ce lipseste din compozitia unui deodorant natural, asa cum este Piatra de Alaun.

Atentie la varianta sintetica a deodorantului Piatra de Alaun!

In prezent, Piatra de Alaun se obtine si in industria chimica, la fel cum se intampla cu multe produse, care pe langa varianta naturala au si un corespondent sintetic.

Trebuie sa retinem ca exista pe piata 2 produse total diferite ca si origine:

  • alaun de potasiu (piatra naturala extrasa din mina) , produs oferit de naturopat.ro
  • alaun de amoniu (produsul obtinut sintetic, pentru a raspunde nevoilor de consum in crestere)

Astfel, varianta naturala a produsului trebuie sa poarte denumirea de Potassium Alum!

Deodorantul natural Piatra de Alaun are multiple beneficii, care ne vor determina sa renuntam definitiv la deodorantele clasice:

  • efect antibacterian: blocheaza dezvoltarea bacteriilor responsabile cu mirosul neplacut
  • efect astringent: inchide porii si calmeaza pielea iritata dupa ras sau epilat
  • hemostatic natural: opreste sangerarile de la suprafata pielii, avand efect cicatrizant in caz de taieturi minore, iritatii sau intepaturi de insect
  • hipoalergenic: este tolerat fara probleme chiar si de o piele foarte sensibila si se poate folosi fara griji pe pielea copiilor
  • inofensiv asupra organismului, intrucat el nu patrunde prin piele, datorita moleculelor de potasiu cu ioni incarcati negative
  • nu lasa urme pe haine

Stiati ca inca din Antichitate, Egiptenii foloseau Piatra de Alaun pentru purificarea apei potabile, dar si ca deodorant, pentru a neutraliza mirosul neplacut al transpiratiei?

Iata cum inca de atunci si pana in zilele noastre, Piatra de Alaun isi pastreaza minunatele beneficii, de care noi ne putem bucura fara sa fim expusi substantelor sintetice periculoase.

Piatra de Alaun este solubila in apa si se foloseste in 2 moduri:

  • se aplica pe pielea umeda imediat dupa dus
  • se umezeste sub jetul de apa si se aplica pe piele in orice moment al zilei.

Naturopat.ro va recomanda produsul Piatra de Alaun, deodorant stick pe care il puteti comanda AICI.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare