Machiaj & Cosmetica

#piele #cosmetica #frumusete #pepene galben #ingrijire piele #tratamente naturale

Pepenele rosu, elixirul frumusetii de vara. 5 beneficii spectaculoase pentru pielea ta

Zemos, ieftin, sanatos si hranitor - pepenele rosu este fructul de vara pe care ar trebui sa il folosesti din plin in ritualul de ingrijire a pielii tale. Pepenele reuseste, prin continutul sau nutritiv, sa tina piept tuturor efectelor negative pe care soarele arzator le are asupra pielii tale, sa previna imbatranirea prematura a acesteia si sa trateze imperfectiunile, ajutandu-te sa fii mereu o aparitie surprinzatoare in tinutele sumare de vara!

1. Hidrateaza intens

Avand in vedere ca este compus din apa in proportie de 92%, pepenele rosu se dovedeste a fi hidratantul perfect pentru pielea dogorita si uscata de soare. Freaca-te cu bucati generoase de pepene rosu pe fata si pe piele sau stoarce-l si foloseste sucul pentru a-l turna pe intregul corp. Pielea ta va primi o portie generoasa de apa, alaturi de alte substante natuarale cu rol esential in mentinerea elasticitatii, catifelarii si stralucirii ei.

2. Reduce porii mariti

Porii mariti sau dilatati reprezinta o problema estetica a tenului cu care se confrunta din ce in ce mai multe femei. Porii dilatati acumuleaza impuritati si determina aparitia iritatiilor care umbresc aspectul stralucitor al tenului. Pepenele rosu s-a dovedit a fi unul dintre cele mai puternice tratamente pentru reducerea porilor mariti, datorita cantitatii crescute de vitamina A pe care o contine, dar si a minimizarii secretiei de uleiuri la nivelul tenului.

3. Previne imbatranirea prematura a pielii

Pepenele rosu are puternice proprietati antiaging asupra pielii. Este bogat in licopen, vitamina C si A, care sunt considerati antioxidanti cu puternic rol in regenerarea celulara, mentinerea elasticitatii pielii si in prevenirea ridurilor si a altor semne ale imbatranirii.

4. Trateaza acneea

Datorita concentratiilor crescute de antioxidanti, pepenele rosu este si un bun remediu naturist impotriva acneei, afectiune care tinde sa se inrauteasca pe timpul verii. Maseaza-ti fata cu suc sau bucati de pepene in fiecare seara si vei constata o imbunatatire semnificativa a aspectului tenului in foarte scurt timp.

5. Este un tonic natural al pielii

Pepenele rosu poate fi folosit si pe post de lotiune tonica in ingrijirea zilnica a tenului. Substantele active din fruct contribuie la curatarea in profunzime a porilor, la reducerea secretiei de sebum si la mentinerea fermitatii si stralucirii tenului. Tot ce trebuie sa faci este ca, dupa demachierea de seara, sa-ti cureti cu atentie pielea cu bucati de pepene, prin masaj bland.

Sursa foto: rpgwebgame.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului