Machiaj & Cosmetica

# pasi ingrijire ten #ingreijire ten

Pasii necesari pentru o ingrijire corecta a tenului. Etapa peste care nu trebuie niciodata sa sari

Toata lumea isi doreste un ten frumos, luminos si mai ales fara imperfectiuni. Acest lucru este posibil doar cu o ingrijire corespunzatoare a tenului, zi de zi, urmand anumiti pasi si folosind anumite produse.

Probabil ca cel mai important pas, fiind si primul, este demachierea. Este esential sa nu sarim niciodata peste el si sa nu ne culcam cu machiajul pe fata. Desigur, dupa o seara tarzie in oras, dupa o petrecere, sau dupa o zi foarte obositoare, tot ce ne dorim este sa ajungem cat mai repede in pat, dar daca facem un efort suplimentar sa ne demachiem intai, cu ultimele puteri, tenul nostru ne va multumi.

Exista o gama larga de solutii demachiante din care putem alege cea mai buna varianta pentru nevoile tenului nostru: lapte demachiant, apa micelara, ulei demachiant, gel, crema sau spuma.

Pasul doi este reprezentat de curatarea in profunzime si de tonifiere. Exista ape micelare care au toner in componenta, sau tonere care se comercializeaza separat. In acest pas pielea este curatata in profunzime de impuritati, cum ar fi praful care duce inclusiv la formarea punctelor negre. Mai mult, veti observa un efect calmant, iar anumite produse au si alte ingrediente utile in compozitie, cum ar fi acid hialuronic, cu rol de hidratare, sau vitamina E, un antioxidant puternic.

In pasul trei se aplica seruri sau elixire, in functie de nevoile tenului. De exemplu, un ten uscat poate avea nevoie de un plus de hidratare, pe cand unul gras poate avea nevoie de un produs suplimentar pentru a tine productia de sebum sub control.

Acestea pot contine acid hialuronic, vitamina C, acid azelaic, vitamina E, retinol, acid ferulic sau diferite extracte, cum ar fi din floarea de lotus.

In pasul patru putem aplica uleiuri, produsele fiind concepute pentru a tinti diverse probleme ale tenului: hranire intensiva, regenerare, luminozitate, hidratare, cicatrizare, elasticitate, sau riduri.

Urmeaza folosirea unei creme, care se alege in functie de varsta si de problemele tenului. In linii mari sunt impartite in creme de zi si de noapte. Acestea pot avea efect de lifting, adica de intindere a pielii, pentru diminuarea ridurilor, de hidratare, care sunt adesea creme de zi, dar exista si creme cu ingrediente active precum retinolul care se folosesc adesea noaptea, cand se regenereaza intens pielea. Alte produse tintesc probleme mai specifice, cum ar fi acneea sau petele pigmentare.

Pasul sase se axeaza pe zona ochilor. Pielea din jurul ochilor este foarte sensibila si adesea predispusa la riduri, drept urmare are nevoie de o ingrijire speciala. Exista game separate in acest sens, cum ar fi produse demachiante blande, care nu provoaca usturime in contact cu ochii, dar si creme si seruri pentru riduri, cearcane si pungi sub ochi. Daca obisnuiti sa dormiti cu masca pe ochi, in cazul in care va deranjeaza lumina, materialul ideal din care trebuie sa fie confectionata este matasea, fiind un material care lasa pielea sa respire si nu o agreseaza.

Pasul sapte se refera la o ingrijire specifica, alegand un produs care se muleaza exact pe necesitati. Acesta poate viza puncte negre, pori dilatati, picaturi pentru luminozitate, pete sau riduri.

Pasul opt se axeaza pe scruburi si exfoliante, care sunt foarte importante. Rolul acestora este sa indeparteze delicat celulele moarte pentru a obtine un ten fin. Cele mai apreciate astfel de produse contin carbune negru, vitamina C, cafea, iasomie sau jojoba.

Ultimul pas reprezinta rasfatul unei masti. Mastile hydrogel sunt foarte apreciate deoarece se aplica usor, se tin un anumit timp pe fata, iar apoi se indeparteaza. Pot contine de asemenea carbune, colagen, vitamina C, acid hialuronic, retinol, musetel sau ananas. Daca aceasta varianta nu va este pe plac, puteti opta pentru o masca clasica, cu textura de crema.

Este important de mentionat ca rutina de frumusete si ingrijire se pune la punct in functie de nevoile fiecarei persoane, in functie de tipul de ten pe care il are (uscat, mixt sau gras), dar si de problemele cu care se confrunta sau de imperfectiunile pe care doreste sa le amelioreze.

FOTO: unsplash.com

Fiecare experienta privind rutina de ingrijire a pielii este unica.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului