Machiaj & Cosmetica

#masca exfolianta #masca de fata

Masti exfoliante homemade

Exfolierea pielii iti asigura un ten mai curat, indiferent de anotimp, si te ajuta sa previi eventualele probleme cauzate de acnee sau pori infundati. Afla care sunt cele mai simple masti exfoliante din ingrediente naturale.

Daca nu vrei sa apelezi la produse si tratamente cosmetice scumpe, iti poti exfolia pielea cu usurinta, folosing doar masti din ingrediente naturale, usor de preparat.

Afla care sunt cele mai simple retete pentru masti exfoliante, pe care le poti prepara si folosi cu usurinta acasa, renuntand la drumul si cheltuielile unui tratament la salonul de cosmetica.

Inainte de aplicarea oricarei masti exfoliante homemade, spala-ti fata si gatul cu apa calda, fara sapun si usuca-le prin tamponare usoara cu un prosop.  Dupa ce ai indepartat masca, usuca-ti fata tot prin tamponare usoara.

Frecarea prosopului de fata nu este indicata, mai ales dupa ce masca si-a facut efectul.

 

1  Masca exfolianta cu zahar brun si miere

 

Textura zaharului brun il recomanda pentru mastile faciale homemade. Combina-l cu miere si lamaie si vei obtine o masca exfolianta care te va ajuta sa iti cureti pielea de celule moarte si o va hidrata in acelasi timp.

Amestece doua lingurite de zahar brun cu doua lingurite de miere si cu sucul stors din jumatate de lamaie. Sucul de lamaie este un astringent natural si, cu ajutorul lui, masca exfolianta homemade va avea un efect bun, indiferent de tipul de ten.

Aplica masca pe fata si pe gat si maseaza aceste zone timp de cel putin 5 minute. Dupa ce ai lasat masca sa actioneze (10-15 minute), curata-ti fata cu apa rece.

 

2  Masca exfolianta cu rosie

 

Rosiile contin numerosi antioxidanti folositi in tratamente pentru pielea uscata si cu probleme.

Daca vrei sa incerci aceasta masca, ai nevoie doar de o rosie coapta. Pune rosia in blender si amestec-o pana obtii o pasta fina. Atentie insa, daca o lasi prea mult in blender, rosia se poate transforma in suc.

Aplica masca exfolianta pe fata si las-o sa actioneze timp de 20 de minute. Dupa ce timpul a trecut, spala-ti fata cu apa rece.

Poti aplica aceasta masca de mai multe ori pe saptamana pentru efectele cele mai bune.

 

3  Masca exfolianta cu portocala si lamaie

 

Sucul citricelor are un efect revigorant pentru tenul tau. Stoarce o portocala si o lamaie si amesteca sucul obtinut intr-un castron.

Adauga amidon alimentar si incalzeste amestecul pana cand acesta se dizolva complet. Raceste apoi amestecul, lasandu-l cateva minute in frigider, si apoi adauga un galbenus de ou.

Intinde masca exfolianta pe fata si gat masand usor si las-o sa actioneze timp de 30 de minute. La expirarea timpului, clateste-ti tenul cu apa calduta.

 

4  Masca exfolianta cu avocado

 

Fructul de avocado este un hidratant natural si, in aceasta masca, el va catifela pielea odata cu inlaturarea celulelor moarte.

Bate un albus de ou si adauga o lingurita de miere si o ceasca de piure de avocado, pe care il poti obtine rapid cu un blender.

Amesteca bine ingredientele pana obtii o pasta fina, care trebuie apoi intinsa pe fata. In cazul acestei masti exfoliante, repaosul la orizonatala este obligatoriu.

Dupa 15 minute, masca se va intari si va putea fi indepartata cu usurinta de pe fata, la fel cum ai dezlipi un autocolant.

 

5  Masca exfolianta cu iaurt si alune de padure

 

Alunele de padure pisate sau pudra vor indeparta cu succes stratul de celule moarte, iar iaurtul iti va hrani tenul.

Amesteca un sfert de ceasca de iaurt simplu, rece, cu un sfert de ceasca de alune de padure, pisate marunt sau pulverizate.

Intinde amestecul pe fata, masand usor tenul, pentru un efect reusit. Aceasta masca homemade nu necesita prea mult timp pentru a-si face efectul, o poti indeparta dupa doar cateva minute.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului